Een unieke productie van BNR en Mogelijk

Podcast 'Het Geld en de Stenen'

Ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders delen hun ervaringen over vastgoed financieren in een unieke podcastserie van Mogelijk en BNR. In de podcastserie ‘Geld en de Stenen’ onder meer het verhaal van twee jonge ondernemers die op een prachtige plek in het Diemer bos een horecapand bouwden. Hun droom kwam uit maar dat ging niet zonder slag of stoot. Of luister naar de motivatie van een van onze investeerders die bewust kiest om ondernemers te financieren.

Naast de podcasts, kunt u ook luisteren naar de radioreeks Vastgoed Gezocht. In deze uitzendingen wordt gekeken naar het financieren van vastgoed, transformatie van kantoorpanden en vraagstukken rondom woningbouw en bedrijfmatig onroerend goed.  

Laat u inspireren

Wat Mogelijk in essentie doet is ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders blij maken. Laat u inspireren en luister hier de podcasts. 

Op zoek naar een financiering of investering

Ondernemer Sjoerd Joosen opende na zijn Cios-opleiding zijn eerste sportschool. Inmiddels heeft hij er 25, allemaal in wat kleinere plaatsen. Twee panden heeft hij gefinancierd via Mogelijk. Maarten en Folkert van Mogelijk Vastgoedfinancieringen leggen uit hoe het unieke match-systeem van Mogelijk werkt waarbij investeerders en ondernemers digitaal aan elkaar worden gekoppeld.

Droom van twee ondernemers komt uit

U hoort het verhaal van Rik en Ralph. Twee ondernemers die een bierbrouwerij runnen in het Diemer bos. Met de financiering die ze via Mogelijk regelde, hebben ze een groot horecapand gebouwd. Investeerder Gert Pruim maakte de droom van de twee ondernemers waar. Als ondernemer weet Gert als geen ander waar je allemaal tegenaan loopt. Af en toe gaat hij langs in Diemen om te horen hoe het gaat. 

De relatie tussen ondernemer en investeerder

Aan de bekende Westblaak in de havenstad huist ondernemer André Kempenaars. Hij heeft een bedrijf in zonnepanelen. Andre huurde lange tijd een zakelijk pand, maar zag op een gegeven moment de voordelen van kopen. Ook de investeerder die de financiering voor het pand heeft verstrekt komt aan het woord. Hij legt uit waar hij op let bij het selecteren van financieringsaanbiedingen en welke zekerheden hij krijgt bij het investeren in zakelijke hypotheken.

Transformatie pand meefinancieren

Midden in het centrum van Breda ligt een monumentaal pand dat is aangekocht door vastgoedbelegger. Dominique de Wit. In het pand, waar eerst een kantoor zat, komen verschillende luxe appartementen. Via Mogelijk regelde Dominique de financiering voor het pand en de transformatie. Ook hoort u Brigit Colaris van Westdam Notarissen. Zij is vanaf het begin betrokken bij het passeren van de zakelijke hypotheekaktes die via Mogelijk tot stand zijn gebracht. Zij legt uit wat belangrijke zaken zijn om in de gaten te houden. 

Do’s en dont’s voor vastgoedbeleggers en ondernemers

Wat is van belang voor vastgoedbeleggers bij het financieren van een pand? Financieel adviseur en tussenpersoon Diederik de Meester legt uit waar je op moet letten. Ook vanuit ondernemersperspectief wordt besproken wat belangrijke zaken zijn. 
Bauke Adema financierde een scheepswerf via Mogelijk. Elke dag is het er een drukte van jewelste.

Verduurzaming financieren

Ondernemer Rob Koree heeft de dierenwinkel waar hij al jaren werkt overgenomen. 
Het is een prachtig pand in Voorschoten. Via Mogelijk regelde hij de financiering. 
Een deel van de financiering gebruikt Rob om het pand te verduurzamen. Het pand wordt gefinancierd door Ronald Ravesteijn. Het concept van Rob sprak hem aan. Hij vindt het belangrijk om ondernemers te helpen. Zeker als ze ook inzetten op duurzaamheid. 

Nog meer ervaringen van vastgoedbeleggers, ondernemers en investeerders

Wilt u nog meer weten van de ervaringen van andere ondernemers, vastgoedbeleggers investeerders? Lees dan ons Mogelijk Magazine. Hierin vindt u vele interviews met onze klanten die u meenemen in hun verhalen en uitleggen wat hun motivatie is geweest om een vastgoed financiering af te sluiten bij Mogelijk.

Financieren jullie mijn object?
Doe binnen 1 minuut vrijblijvend de quickscan en hoor binnen 2 werkdagen welke leensom haalbaar is.
Start direct de quickscan
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:

Wilt u meer weten?

Om ons nog beter te leren kennen, kunt u natuurlijk een afspraak met ons maken.


 

Contact

Mogelijk media

Mogelijk Vastgoedfinancieringen in de media

Hier vindt u een overzicht van publicaties over Mogelijk en interessante links naar artikelen over de wereld van zakelijke vastgoedfinancieringen.

Ontdek meer

HomeHet Geld en de Stenen