Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Het Zakelijke Hypotheken Fonds is terug: defensief beleggen voor kapitaalbehoud

Een stabiel rendement op beleggingen met een gespreide portefeuille financieringen van zakelijke vastgoedobjecten: Fondsbeleggen. Dat is in een notendop wat het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds biedt. Na een succesvolle lancering van het eerste fonds is er nu een vervolg.

“Een grote groep geldverstrekkers wil wel een mooi rendement op hun vermogen, maar heeft geen tijd om zich goed in te lezen en te bepalen welk object voor welk bedrag ze willen financieren,” vertelt fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans. Het eerste Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds bleek de oplossing. In totaal legden 85 beleggers zo’n 20 miljoen euro in. Daarmee werden 25 zakelijke vastgoedobjecten gefinancierd met een gemiddelde leensom van € 750.000,-. De reacties waren zo positief, dat er nu een tweede Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is gelanceerd.

Luister de hele podcast

Zakelijke Hypotheken Fonds

Net als in het eerste fonds, legt elke belegger minimaal € 100.000,- in. Mogelijk stelt de portefeuille samen en zorgt daarbij voor een goede spreiding en een inhoudelijk kloppend dossier. Beleggers hoeven zich alleen maar online aan te melden en een aantal documenten te uploaden ter verantwoording. Verder hebben ze er geen omkijken naar. “Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is precies waar veel geldverstrekkers naar op zoek zijn: een rendement dat zorgt voor kapitaalbehoud op een laagdrempelige manier,” aldus Miranda Landkroon-Wiegmans.

Looptijd van vijf jaar met een geprognosticeerd rendement van 5%

Op verzoek van geïnteresseerden is de looptijd van de hypotheken bij dit tweede fonds verlengd van drie naar vijf jaar. “Daardoor wordt het een mooie investering voor de iets langere termijn,” legt Landkroon-Wiegmans uit. “Ook levert het een iets hoger rendement op: het geprognosticeerde rendement is vastgesteld op 5%, in plaats van de 4,5% van het eerste fonds.”

Risico’s beperken

hypothekenfonds | MogelijkDirk Jan van der Hoeden, directeur en manager van het eerste fonds, vertelt: “Wij doen alles op basis van het eerste hypotheekrecht. Dat is in Nederland heel stevig ingericht en biedt de houder daarvan veel zekerheden.” Verder is de geldnemer hoofdelijk aansprakelijk en is de loan-to-value (LTV) gemiddeld over de hele portefeuille nooit meer dan 65%. “De geldnemer moet minimaal 35% van de leensom voor het pand zelf inleggen. Dat beperkt het risico. Niet alleen doordat de kans erg klein is dat er bij een waardedaling mínder dan 65% van de waarde overblijft, maar het zorgt er ook voor dat de geldnemer de verantwoordelijkheid extra voelt. Bij het Zakelijke Hypotheken Fonds hebben beleggers dus maximaal gemak en zo min mogelijk risico’s.”

Wilt u beleggen in het tweede Zakelijke Hypotheken Fonds?

De officiële inschrijving is geopend. Op donderdag 13 oktober bent u van harte welkom bij ons op kantoor voor een kennissessie waar u gelegenheid heeft om vragen te stellen. Of maak een afspraak, wij staan met plezier voor u klaar.