Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De agrarische hypotheek voor ondernemers

Landbouwgrond financiering

Financieren jullie mijn object?

Een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Zakelijke hypotheek berekenen

 • Tussentijds extra boetevrij aflossen
 • Van harte welkom met en zonder intermediair
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aantrekkelijke voorwaarden

Landbouwgrond financiering bij Mogelijk

Of het nu gaat om bedrijfsopvolging, areaaluitbreiding of herfinanciering; voor het afsluiten van een lening voor landbouwgrond bent u bij Mogelijk aan het juiste adres. Voor u is uw agrarische grond een productiemiddel, voor de investeerders van Mogelijk is het een mogelijke belegging. Dat schept mogelijkheden voor een hypothecaire lening voor uw landbouwgrond. Tegen aantrekkelijke voorwaarden, met de mogelijkheid om tussentijds boetevrij extra af te lossen, met of zonder intermediair af te sluiten. 

Twee financieringsmogelijkheden

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV gemiddeld 65%
 • Minimale eigen inbreng gemiddeld 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (richtlijn 5 jaar)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Grondwaarde vormt het uitgangspunt voor de agrarische hypotheek

De waarde van de grond is leidend voor het vaststellen van de maximale leensom van de agrarische hypotheek. Deze waarde wordt mede beoordeeld door de vastgoedspecialisten van Mogelijk. U kunt tot maximaal 50% van de waarde lenen (Loan-to-Value).

Direct uw landbouwgrond financiering berekenen

Wilt u direct weten waar u aan toe bent? Doe direct de quickscan om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Wij laten u binnen twee werkdagen weten welke leensom haalbaar is. Landbouwgronden kunnen wij tot maximaal 50% van de waarde (LTV) financieren. U kunt ook online de maandlasten van uw zakelijke hypotheek berekenen.

Landbouwgrond financieren in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.

Doe de quickscan

U hoort binnen 48 uur of wij uw object kunnen financieren.

We ontvangen u op kantoor en bespreken de mogelijkheden. U ontvangt de offerte die u indien gewenst direct kunt ondertekenen. We ontvangen van u graag een aantal stukken ter onderbouwing van de aanvraag.

Het object wordt gepubliceerd op ons platform óf beoordeeld door het fondsteam om opgenomen te worden in het Zakelijke Hypotheken Fonds.

Een investeerder claimt uw object of de fondsmanager neemt uw aanvraag op in het fonds.

U ondertekent enkele documenten, gaat tekenen bij de notaris en u kunt door met ondernemen!

Goed om te weten over de landbouwgrond financiering

Herinanciering voor landbouwgrond

Bij Mogelijk kunt u eenvoudig uw landbouwgrond financieren. Of het nu gaat om het vernieuwen van uw huidige financiering of het verkrijgen van gunstige voorwaarden, wij staan voor u klaar. Met de vrijblijvende quickscan ontvangt u binnen 48 uur informatie over het leenbedrag dat haalbaar is voor uw grond. Een taxatierapport is vereist bij het afsluiten van de financiering voor landbouwgrond.

Aflossingsvrije financiering voor uw landbouwgrond

Op zoek naar een financiering voor uw landbouwgrond met lage aflossingen? Mogelijk biedt financiering voor verschillende soorten vastgoed, waaronder landbouwgrond, met leenbedragen vanaf € 50.000,-. De lening is voor 50% aflossingsvrij en wanneer u minder dan de helft van de waarde van uw pand bij Mogelijk financiert, is er helemaal geen aflossingsverplichting. Bereken vrijblijvend de aflossingen voor uw landbouwgrond.

Financiering bedrijfspand rente berekenen

De rente voor uw financiering van landbouwgrond wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het gewenste Loan-to-Value (LTV)-percentage en de rentevastperiode. Via onze online berekeningstool krijgt u een indicatie van de rente en de bijbehorende maandlasten. U kunt kiezen uit rentevastperiodes van 3, 5 of 7 jaar.

Vrijmaken van werkkapitaal met een financiering voor landbouwgrond

Indien uw landbouwbedrijf behoefte heeft aan extra werkkapitaal, biedt een herfinanciering voor uw landbouwgrond uitkomst. Door uw grond te herfinancieren, kunt u kapitaal vrijmaken om te investeren in uw onderneming of als reserve te gebruiken voor zakelijke activiteiten. Het vrijmaken van werkkapitaal met uw landbouwgrond heeft vaak meer voordelen dan andere financieringsmogelijkheden bij de bank. Bovendien biedt het de zekerheid van een vaststaande looptijd. 

Veelgestelde vragen

Wat is een hypothecaire lening voor landbouwgrond?

Een hypothecaire lening voor landbouwgrond is een lening met de grond als onderpand. Deze waarde wordt mede beoordeeld door de vastgoedspecialisten van Mogelijk en is onder andere afhankelijk van de ligging en het gebruik van de grond. Mogelijk financiert landbouwgronden door heel Nederland.

Hoe vraag ik een landbouwgrond financiering aan?

Een aanvraag begint bij Mogelijk altijd bij de quickscan. Vul het adres in - eventueel met NB in het veld van huisnummer - en vermeld in het opmerkingenveld dat het om agrarische grond gaat. We geven u binnen 2 werkdagen een eerste offerte. Vind u die interessant, dan volgt een klantgesprek waarin we dieper op uw aanvraag in gaan. We kunnen u daarna een definitieve offerte aanbieden.  

Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en de aanvrager. 

Dit informatiememorandum wordt voorgelegd aan het netwerk van investeerders. Is er een investeerder die de investeringsaanbieding claimt, dan wordt er een afspraak ingepland bij de notaris waar de akte zal passeren.

Kan ik als particulier agrarische grond financieren bij Mogelijk?

Dat kan, mits commercieel of zakelijk gebruik kan worden onderbouwd.

Wat kan ik financieren met een agrarische grondfinanciering?

Met de hypotheek voor agrarische grond kunt u bij mogelijk gronden met een agrarische bestemming financieren.  Bijvoorbeeld 

 • grasland, 

 • akkerbouwgronden, 

 • weidegronden,

 • melkveegronden,

 • grond voor zonnepanelen 

Mag ik mijn agrarische grond ook verhuren?

Ja, u kunt agrarische grond ook verhuren, dat heet dan verpachten. Een pachtovereenkomst kan van invloed zijn op de waarde van de grond. De pachtwet steekt anders in elkaar dan de huurwet, dus zorg dat u zich goed laat adviseren.

Mag ik anticiperen op een waardevermeerdering van de grond?

Voor het vaststellen van de hypotheek op agrarische grond gaan we altijd uit van de huidige marktwaarde.

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Financieren jullie mijn object?

Doe de quickscan

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe direct de quickscan om uw aanvraag in te sturen of klik op hypotheek berekenen om te zien welke leensom voor u haalbaar is.

Doe de quickscanHypotheek berekenen