Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Financiering voor uw bedrijfs-,horeca-, winkelpand en project

De Ondernemershypotheek

Financieren jullie mijn object?

Uw bedrijfspand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Hoeveel kan ik lenen?

 • Leensom vanaf vanaf € 50.000,-
 • Aantrekkelijke voorwaarden
 • Snelheid en gemak
 • Financiering vanuit netwerk private investeerders

Twee financieringsmogelijkheden

Bij Mogelijk kunt u als ondernemer, vastgoedverhuurder of ontwikkelaar worden gefinancierd door ons netwerk aan private investeerders. Dit kan een rechtstreekse financiering zijn via ons platform óf een financiering vanuit Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd. Onze accountmanagers bekijken graag samen met u welke financiering het best bij u past.

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Taxatie niet verplicht
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 65%
 • Minimale eigen inbreng 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (per fonds verschillend)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Met de Ondernemershypotheek financiert u de aankoop van uw zakelijk vastgoed. Mogelijk verstrekt hypotheken vanaf € 50.000,-. Hierbij wordt een eigen inbreng van minimaal 25% gevraagd. De gevraagde eigen inbreng is afhankelijk van onder meer het type pand en de locatie.

Doe de quickscan Hoeveel kan ik lenen?

De Ondernemershypotheek

Wij vinden dat iedere ondernemer een eerlijke kans verdient op een vastgoedfinanciering. Er zijn bij Mogelijk twee manieren om u te kunnen financieren. Rechtstreeks via een investeerder via ons platform of via het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds. Bekijk de video hiernaast voor meer informatie over de financieringsmogelijkheden.

Uw financiering in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.

Doe de quickscan

U hoort binnen 48 uur of wij uw object kunnen financieren.

We ontvangen u op kantoor en bespreken de mogelijkheden. U ontvangt de offerte die u indien gewenst direct kunt ondertekenen. We ontvangen van u graag een aantal stukken ter onderbouwing van de aanvraag.

Het object wordt gepubliceerd op ons platform óf beoordeeld door het fondsteam om opgenomen te worden in het Zakelijke Hypotheken Fonds.

Een investeerder claimt uw object of de fondsmanager neemt uw aanvraag op in het fonds.

U ondertekent enkele documenten, gaat tekenen bij de notaris en u kunt door met ondernemen!

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Het platform mijnondernemingduurzaam.nl van Patrick Stevens helpt organisaties richting energieneutraal. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het bekijken van mogelijkheden om acties te ondernemen die leiden tot verduurzaming. Met diverse scans en oplossingen worden allerlei zaken in beeld gebracht.

Lees de hele ervaring

Hij werkte 35 jaar in sales, totdat Koos Schinkel een vliegtuigongeluk kreeg. Hij zat in het toestel van Turkish Airlines dat in 2009 neerstortte.

Lees de hele ervaring

"Ondanks de forse groei in omzet en winst had ik te weinig historie voor een bankfinanciering. Ze hielden de deur dicht en ik moest over een paar jaar maar terugkomen, zo luidde het advies in 2017."

Lees de hele ervaring

Begin vorig jaar zijn we met de zaak verhuisd naar de Oude Markt 26 in Stadskanaal. We konden dit pand twee jaar huren, waarna we het zouden kopen. Het vinden van een passende financiering bleek geen eenvoudige klus, tot we in contact kwamen met Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Lees de hele ervaring

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de aanvraag van een vastgoedfinanciering bij Mogelijk?

De aanvraag start met een quickscan via onze site. Op basis daarvan hoort de aanvrager welke leensom haalbaar is op het te financieren pand. Daarna bekijken we de meest recente financiële informatie en gegevens met betrekking tot het vastgoed en nodigen we de aanvrager uit voor een kennismakingsgesprek. Verloopt de kennismaking voor beide partijen positief, dan brengen we direct een offerte uit. De inhoud van de offerte wordt meteen tijdens het gesprek doorgenomen. U kunt bij Mogelijk rechstreekd gefinancierd worden door een investeerder of vanuit een van de Mogelijk Zakelijke Hypotheekfondsen. Als u rechtstreeks gefinancierd wordt door een investeerder dan stellen we, nadat u de offerte heeft getekend, een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en u als aanvrager. Iedere dinsdag om 9 uur worden de financieringsaanvragen gepubliceerd op onze website, waarna één van onze investeerders kan aangeven of hij wil financieren. Uw aanvraag wordt niet op ons platform gepubliceerd als u gefinancierd wordt vanuit een van onze fondsen. De gemiddelde doorlooptijd van moment van aanvraag tot acceptatie door een investeerder bedraagt 1 tot 2 weken.

Hoe werkt het aanvragen van een zakelijke hypotheek?

De snelste route naar een zakelijke hypotheek is het doen van een quickscan. Mogelijk doet een korte beoordeling op het te financieren vastgoed. Gekeken wordt onder andere naar kwaliteit, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de waarde van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. U als aanvrager hoort of en welke leensom haalbaar is op het te financieren object. Dit gebeurt per e-mail. 

Is er sprake van een haalbare leensom, dan ontvangt u direct een mail met het verzoek stukken aan te leveren zoals de meeste recente jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking.

Mogelijk beoordeelt uw financiële positie. We nodigen u uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is een vast onderdeel van ons offertetraject, we vinden het belangrijk om u als aanvrager te kennen en uit te leggen wie Mogelijk is. Verloopt deze kennismaking voor beide partijen positief, dan brengt Mogelijk direct een offerte uit. De inhoud van de offerte wordt meteen tijdens het gesprek met u doorgenomen. Na ondertekening van de offerte stellen we een Informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en u als aanvrager. 

Iedere dinsdag om 9 uur worden nieuwe investeringsaanbiedingen gepubliceerd op de website van Mogelijk zodat het netwerk van investeerders hier kennis van kan nemen. Investeerders kunnen vanaf 11 uur direct via hun persoonlijke account een investeringsaanbieding claimen. Als dit gebeurt, dan wordt er een afspraak ingepland bij de notaris om de akte te laten passeren. 

Wat zijn de kosten voor mij als aanvrager?

Indien de hypotheek tot stand komt brengt Mogelijk Vastgoedfinancieringen eenmalig 2,95% afsluitprovisie in rekening over de leensom, met een minimum van € 2.250,-. Hierop is geen BTW van toepassing. De afsluitprovisie wordt voldaan via de notaris bij het passeren van de hypotheekakte.
Daarnaast worden maandelijks administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedraagt 0,375% excl. BTW op jaarbasis over de initiële leensom. De administratiekosten worden maandelijks geïncasseerd door onze betaalinstelling Stichting derdengelden GoCredible, tegelijkertijd met de betaling van rente en aflossing. De administratiekosten worden jaarlijkst geindexeerd, conform het CPI alle bestedingen. 

Financieren jullie mijn object?

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers en vastgoedbeleggers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe hier direct de quickscan. 

Doe de quickscanIk wil eerst meer informatie

Nog geen concrete plannen maar wel benieuwd naar wat de maandlasten van een zakelijke hypotheek voor u zouden zijn? Bereken het hier.