Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Gemak en zekerheid

Bring Your Own van Mogelijk

Bent u investeerder en wilt u een familielid, vriend of kennis helpen bij de financiering van een bedrijfspand? Of bent u ondernemer en heeft u een pand op het oog waarbij iemand uit uw persoonlijke netwerk u wil financieren? In beide gevallen biedt Bring Your Own van Mogelijk uitkomst.

Bekijk de video

Bring Your Own van Mogelijk

Met Bring Your Own kunnen investeerders en ondernemers die elkaar kennen alle zakelijke aspecten rondom de vastgoedfinanciering aan ons uitbesteden. Dit biedt als voordeel dat alles juridisch klopt, dat de ondernemer en investeerder meer zekerheden krijgen, maar vooral dat de zakelijke aspecten de persoonlijke relatie niet onder druk zetten.

Dé professionele oplossing voor vastgoedfinancieringen tussen bekenden

Van het opstellen van de hypotheekakte, het passeren bij de notaris, tot aan het verstrekken van maand- en jaaropgaves, de automatische incasso én een tijdelijke overname van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing; Mogelijk neemt u alle zorg uit handen zodat u gewoon koffie met elkaar kunt blijven drinken zonder dat het onderwerp financiën op tafel ligt.

Bekijk hiernaast de video waarin Bring Your Own wordt uitgelegd.

Gemak en zekerheid

We zorgen onder meer voor controle op de herkomst van het vermogen en het opstellen van de hypotheekakte. Zodra de akte gepasseerd is bij de notaris, starten wij de leningadministratie op. Elke maand incasseren we rente en aflossing van de rekening van de ondernemer en zorgen we dat de investeerder maandelijks de rente en aflossing ontvangt. Natuurlijk sturen we ook maand- en jaaroverzichten. Deze jaaroverzichten heeft u nodig voor onder andere de Belastingdienst.  

De investeerder krijgt het recht van eerste hypotheek, wat extra zekerheid biedt. Mocht de ondernemer niet aan zijn verplichtingen kunnen voldoen, dan neemt Mogelijk de maandelijkse betaling van rente en aflossing tijdelijk over. In het uiterste geval kunnen wij overgaan tot executie van het pand waarbij de investeerder altijd als eerste zijn geld terugkrijgt. Bovendien: wij zorgen dat er op het pand een secundaire opstalverzekering is afgesloten. Mocht het pand verloren gaan en er is geen opstalverzekering, dan biedt onze secundaire opstalverzekering uitkomst. En mocht de investeerder zijn geld weer liquide willen maken, dan kunnen wij een opvolgende investeerder zoeken via ons platform. Kortom: Bring Your Own van Mogelijk biedt zowel ondernemers als investeerders gemak, professionaliteit en zekerheid.

Zekerheden voor investeerders

Mogelijk biedt u diverse zekerheden. Zo krijgt u als investeerder het recht van eerste hypotheek. Mocht de ondernemer niet aan zijn verplichtingen kunnen voldoen, dan neemt Mogelijk de maandelijkse betaling van rente en aflossing tijdelijk over. U hoeft dus niet zelf bij uw relatie aan te bellen. Bovendien: op het pand rust een secundaire opstalverzekering. Mocht het pand verloren gaan en er is geen opstalverzekering afgesloten, dan biedt onze secundaire opstalverzekering uitkomst. 

Recht van eerste hypotheek

Debiteur tekent in privé mee

Eigen inbreng van de debiteur

Overname debiteurenrisico door Mogelijk Plus

Secundaire opstalverzekering

Bring Your Own: de route naar de hypothecaire lening

1
Quickscan

U dient uw aanvraag in en binnen 2 dagen ontvangt u van ons bericht

Doe de quickscan

Wij maken met u kennis op ons kantoor en u ontvangt ons voorstel

Aanleveren en controle aanvullende gegevens beide partijen

U krijgt een uitnodiging van de notaris om de stukken te tekenen

U ontvangt van ons maand- en jaaroverzichten voor uw administratie.

Wat zijn de voorwaarden?

 • LTV tot 70% van de door ons ingeschatte marktwaarde
 • Het betreft altijd een rechtstreekse financiering
 • Rente: in overleg
 • De investeerder krijgt het recht van eerste hypotheek
 • Financieringen vanaf € 50.000,-

Uw relatie blijft een fijne relatie

Met Bring Your Own besteedt u alle zakelijke aspecten rondom de financiering aan ons uit. Zo kunt u zich focussen op de relatie en wij zorgen voor de rest. Vakkundig, professioneel en volgens wet- en regelgeving.

Een aanvraag indienen

U kunt hier uw aanvraag indienen. U voert enkele gegevens in zoals het adres en de gewenste leensom. Bij de opmerkingen kunt u invullen: BRING YOUR OWN, dan weten wij dat dit een aanvraag is waar investeerder en geldnemer al bekend zijn. Onze vastgoedspecialisten gaan aan de slag en kijken naar aspecten als: marktwaarde, alternatieve aanwendbaarheid, ligging en de kwaliteit van het object. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op.

Aanvraag indienen

Veelgestelde vragen

Waar bestaat Bring Your Own precies uit?

Bring Your Own omvat

 • Het opstellen van de hypotheekakte waarna de akte kan passeren bij de notaris en de investeerder zo het recht van eerste hypotheek krijgt.
 • Controle op de herkomst van het vermogen zowel bij ondernemer als investeerder en alle wettelijke checks.
 • Leningadministratie:
  • maandelijkse incasso van rente en aflossing bij de ondernemer
  • maandelijkse uitbetaling van rente en aflossing aan de investeerder
  • maand- en jaaroverzichten.
 • Overname door Mogelijk van het risico op wanbetaling van de maandelijkse rente en aflossing. Mocht de ondernemer onverhoopt niet aan zijn verplichtingen voldoen, dan betaalt Mogelijk de maandelijkse rente en aflossing aan de investeerder. In het uiterste geval gaat Mogelijk over tot uitwinning van de lening door middel van een executie. Daarbij krijgt de investeerder altijd als eerste zijn geld terug, nog voordat de Belastingdienst of andere schuldeisers aan de beurt zijn.
 • Secundaire opstalverzekering.
 • Als de investeerder zijn geld weer liquide wil maken, dan zoekt Mogelijk een opvolgende investeerder.

Wat zijn de voorwaarden voor Bring Your Own?

De voorwaarden

 • LTV tot 70% van de door ons ingeschatte marktwaarde
 • Het betreft altijd een rechtstreekse  financiering
 • Rente: tussen fiscaal minimum en maximaal 7%
 • De investeerder krijgt het recht van eerste hypotheek
 • Financieringen vanaf € 50.000,-

Moeten de investeerder en ondernemer aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Mogelijk screent zowel de ondernemer als investeerder volgens alle wettelijk eisen.

Wat gebeurt er als de investeerder zijn geld (eerder) terug wil?

Mocht de investeerder zijn geld weer liquide willen maken, dan kan Mogelijk het object aanbieden een via het platform en via die route een nieuwe investeerder koppelen aan het object.

Wat zijn de kosten voor Bring Your Own?

De kosten voor Bring Your Own zijn als volgt:

 • Bemiddelingsvergoeding voor de investeerder 0% (normaal 2%)
 • Afsluitprovisie voor de ondernemer 1% (normaal 2,95%). Daarvoor doen wij alle wettelijke controles (Wwft en financieel). We leveren de concepten voor de lening-en hypotheekakte en we regelen alles rondom het passeren van de hypotheekakte. 
 • Voor de leningadministratie, incasso's, maand- en jaaroverzichten betaalt de ondernemer 0,375% exclusief btw per jaar over de initiële leensom. 
 • Voor het overnemen van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing (Mogelijk betaalt alles, tot en met executie) en de secundaire opstalverzekering betaalt de investeerder 0,5% per jaar exclusief btw over de uitstaande leensom. 

Waarom biedt Mogelijk Bring Your Own?

Mogelijk brengt in de basis investeerders en ondernemers bij elkaar. Het goed en professioneel regelen van alle administratieve zaken rondom de financiering van een pand zit ons in het bloed. We weten als geen ander hoe belangrijk het is zaken goed te regelen, juist omdat financieringen voor langere tijd lopen. Ook hechten wij aan goede relaties en juist als investeerder en ondernemer elkaar kennen, is het belangrijk de zakelijke kant professioneel te organiseren. Alleen zo houdt u de persoonlijke relatie zuiver.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op via info@mogelijk.nl of bel naar 0346-250 171.

Contact opnemen

Mogen we nog even uw aandacht?

Wij willen u iets aanbieden: