Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De financiering van een woning voor ondernemers

Bedrijfswoning financieren

Financieren jullie mijn object?

Een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Zakelijke hypotheek berekenen

 • Tussentijds extra boetevrij aflossen
 • Van harte welkom met en zonder intermediair
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aantrekkelijke voorwaarden

Een bedrijfswoning financieren

Ook voor financiering van een bedrijfswoning kunt u terecht bij Mogelijk. Een hypotheek voor een bedrijfswoning hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met aantrekkelijke voorwaarden en maximale flexibiliteit biedt de bedrijfswoninghypotheek van Mogelijk ook kansen voor u. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Twee financieringsmogelijkheden

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV gemiddeld 65%
 • Minimale eigen inbreng gemiddeld 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (richtlijn 5 jaar)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Ondernemers sluiten een bedrijfswoning hypotheek af via Mogelijk

U wilt niets liever dan wonen en werken combineren en heeft een bedrijfspand met woning op het oog of wil deze herfinancieren. De financiering van een bedrijfswoning kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn. Niet bij Mogelijk! Wij regelen snel en eenvoudig een hypotheek voor uw bedrijfswoning. Mogelijk verstrekt bedrijfswoning hypotheken vanaf € 50.000,- door heel Nederland, van grote stad tot dorp. Bij het afsluiten van een woon-werkpand hypotheek is een minimale inleg van 25% vereist.

Uw bedrijfswoning financieren met een geschikte hypotheek

Mogelijk biedt ondernemers een geschikte hypotheek voor hun bedrijfswoning. Met een lange looptijd, een groot aflossingsvrij gedeelte en de mogelijkheid om tussentijds af te lossen, geeft het u gunstige maandlasten en maximale flexibiliteit. 

Een bedrijfswoning financieren in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via een quickscan op de website, . U ontvangt direct per mail een rente-indicatie.

Doe de quickscan

Op basis van de door u verstrekte informatie ontvangt u van ons een voorlopige offerte.

U kunt op elk gewenst moment de taxateur opdracht geven tot taxatie. Als wij het rapport in bezit hebben, ontvangt u de definitieve offerte.

Hebben wij de ondertekende offerte binnen, dan kan de akte passeren bij de notaris. Gefeliciteerd, uw financiering is een feit! Op naar de financiering van uw volgende beleggingspand!

Goed om te weten over het financieren van een bedrijfswoning

Bedrijfswoning herfinancieren

Financier gemakkelijk uw bedrijfswoning via Mogelijk. Heeft uw huidige financiering binnenkort een afloop of bent u op zoek naar betere voorwaarden? Bij Mogelijk kunt u uw bedrijfspand eenvoudig herfinancieren. Doe de vrijblijvende quickscan en u krijgt binnen 48 uur te horen welk leenbedrag haalbaar is voor uw pand. Voor het afsluiten van deze financiering is een taxatierapport vereist.

Aflossingsvrije financiering voor uw bedrijfswoning

Bent u op zoek naar een financiering met lage aflossing voor uw bedrijfswoning? Mogelijk financiert diverse soorten vastgoed met leenbedragen vanaf € 50.000,-. De lening is voor 50% aflossingsvrij en wanneer u minder dan de helft van de waarde van uw pand bij Mogelijk financiert, is er helemaal geen aflossingsverplichting.

Rente voor een bedrijfswoning financiering berekenen

De hoogte van de rente voor een bedrijfswoning financiering hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste LTV-percentage, ligging, courantheid en de rentevastperiode. U kunt online uw bedrijfswoning financiering berekenen en zo een indicatie krijgen van de rente en bijbehorende maandlasten. De rentevastperiode voor de financiering is 3, 5 of 7 jaar.

Vrijmaken van werkkapitaal met een bedrijfswoning financiering

Heeft uw bedrijf behoefte aan extra werkkapitaal? Door uw bedrijfswoning te herfinancieren, kunt u kapitaal vrijmaken om te investeren in uw onderneming of als reserve te gebruiken voor uw zakelijke activiteiten. Het vrijmaken van werkkapitaal met behulp van uw bedrijfswoning biedt vaak meer voordelen dan een rekening-courant faciliteit bij de bank, en het heeft als bijkomend voordeel dat de looptijd vaststaat. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. 

Veelgestelde vragen

Wat is een hypotheek voor gemengde bestemming?

Met een hypotheek voor gemengde bestemming financiert u het bedrijfspand en bijbehorende bedrijfswoning. Deze zakelijke hypotheek is enkel voor ondernemers af te sluiten.

Kan ik mijn bedrijfswoning apart van het bedrijfspand financieren?

Bij woon-werkpanden is het van belang hoe de totale ruimte bouwkundig en kadastraal is verdeeld. Dit is van invloed op de de financiering van het pand. Hebben zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen? Dan is er sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden die los van elkaar te financieren zijn. U kunt uw bedrijfspand dan bij Mogelijk financieren en uw bedrijfswoning dan bij een reguliere bank.

Mag ik mijn woon-werkpand ook verhuren?

Een bedrijfswoning is een woning die een functionele binding heeft met het bedrijf, waar de woning bij hoort. Verhuren kan dus, maar alleen aan de ondernemer die ook de bedrijfsruimte huurt. Uitzondering: In een klein aantal gevallen rust er op de bedrijfswoning al een bestemming “wonen”. In dat geval is voor het bestemmingsplan, de bedrijfswoning gelijkgesteld met een reguliere woning. Het bewonen daarvan door een derde is dan in principe ook toegestaan.

Hoe vraag ik een bedrijfswoning financiering aan?

De snelste route naar een zakelijke hypotheek is het aanvragen van een quickscan. Mogelijk doet een korte beoordeling op het te financieren vastgoed. Wij kijken onder andere naar kwaliteit, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de waarde van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. U krijg per e-mail te horen of en welke leensom haalbaar is op het te financieren object. 

Is er sprake van een haalbare leensom, dan ontvangt u direct een mail met het verzoek stukken aan te leveren zoals de meeste recente jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking.

Mogelijk beoordeelt uw financiële positie en nodigt u uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is een vast onderdeel van ons offertetraject, we vinden het belangrijk om u te kennen en uit te leggen wie Mogelijk is. Verloopt deze kennismaking voor beide partijen positief, dan brengt Mogelijk direct een offerte uit. Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en over uw bedrijf. 

Het informatiememorandum van uw aanvraag leggen we voor aan het netwerk van investeerders. Zij kunnen ervoor kiezen uw bedrijfswoning te financieren. Als dit gebeurt, dan plannen we een afspraak in bij de notaris waarna de akte zal passeren.

Wat is de rente van een bedrijfswoning hypotheek?

Voor een bedrijfswoning hypotheek stelt Mogelijk de rente op maat vast. Deze is onder andere afhankelijk van de ligging van het object, de waarde en uw eigen inbreng. Bij ons wordt 50% van de waarde van het onroerend goed aflossingsvrij verstrekt. Daarnaast kunt u altijd, zonder ingewikkelde restricties boetevrij geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Dit geeft u maximale flexibiliteit.

Welke gegevens zijn nodig voor de bedrijfswoning hypotheek?

Voor het aanvragen van de financiering voor een bedrijfswoning hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de marktwaarde van het pand, het adres van het pand en uw eigen inbreng. Bij een bedrijfswoning is ook van belang of deze kadastraal en bouwkundig gescheiden van het bedrijfspand of winkel. Op basis van de gegevens en de eigen inleg berekent Mogelijk de bedrijfswoning hypotheek.

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Financieren jullie mijn object?

Doe de quickscan

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe direct de quickscan om uw aanvraag in te sturen of klik op hypotheek berekenen om te zien welke leensom voor u haalbaar is.

Doe de quickscanHypotheek berekenen