Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Een passende hypotheek voor uw bedrijfspand

Hypotheek bedrijfspand

Financieren jullie mijn object?

Een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Hoeveel kan ik lenen?

 • Leensom vanaf vanaf € 50.000,-
 • Aantrekkelijke voorwaarden
 • Snelheid en gemak
 • Financiering vanuit netwerk private investeerders

Uw bedrijfspand financieren
bij Mogelijk

Bent u ondernemer en zoekt u naar mogelijkheden om uw bedrijfspand te financieren? Dan bent u bij Mogelijk aan het juiste adres! Mogelijk verstrekt zakelijke hypotheken vanaf € 50.000,- voor bedrijfspanden zoals kantoorpanden, winkelspanden en horeca. Of het nu gaat om de aankoop, verbouwing of herfinanciering van een pand. Dankzij lange looptijd en een groot aflossingsvrij gedeelte, blijven uw maandlasten laag. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Twee financieringsmogelijkheden

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV gemiddeld 65%
 • Minimale eigen inbreng gemiddeld 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (richtlijn 5 jaar)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Het unieke financieringsmodel van onze bedrijfspand hypotheek

Bent u een ondernemer en heeft u een bedrijfspand op het oog dat u wilt financieren? Bij Mogelijk vinden we dat elke ondernemer, groot of klein, gelijke kansen verdient om een pand aan te kopen. Voor onze bedrijfspand hypotheken geldt dan ook dat de waarde van het onderpand belangrijker is dan uw jaarrekening.  

Wij verstrekken bedrijfspand hypotheken vanaf € 50.000,-. Deze kunt u aanvragen met, of zonder intermediair. Met een zakelijke hypotheek voor bedrijfsmatig onroerend goed financiert u tot 75% van de waarde van het pand. U kunt kiezen tussen een lange of een korte looptijd. De maandlasten zijn laag, waardoor u als ondernemer maximale flexibiliteit ervaart. En wilt u toch graag tussentijds aflossen? Dan doen we daar ook niet moeilijk over. 

Uw bedrijfspand vormt ons uitgangspunt

Heeft u een bedrijfspand op het oog om aan te kopen of bent u in bezit van een pand en zoekt u mogelijkheden tot herfinanciering van uw bedrijfspand? Onze vastgoedspecialisten staan voor u klaar om het pand te beoordelen. Daarbij kijken zij onder meer naar de zakelijkheid, de courantheid, de ligging, de alternatieve wendbaarheid en de waarde ten opzichte van de gewenste leensom. In onderstaand stappenplan lopen we het proces met u door. 

Een hypotheek voor uw bedrijfspand in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.

Doe de quickscan

U hoort binnen 48 uur of wij uw object kunnen financieren.

We ontvangen u op kantoor en bespreken de mogelijkheden. U ontvangt de offerte die u indien gewenst direct kunt ondertekenen. We ontvangen van u graag een aantal stukken ter onderbouwing van de aanvraag.

Het object wordt gepubliceerd op ons platform óf beoordeeld door het fondsteam om opgenomen te worden in het Zakelijke Hypotheken Fonds.

Een investeerder claimt uw object of de fondsmanager neemt uw aanvraag op in het fonds.

U ondertekent enkele documenten, gaat tekenen bij de notaris en u kunt door met ondernemen!

Goed om te weten over de bedrijfspand hypotheek van Mogelijk

Hypotheek bedrijfspand oversluiten

Sluit eenvoudig uw huidige hypotheek voor uw bedrijfspand over bij Mogelijk. Als de financiering van uw huidige hypotheek binnenkort afloopt of als u betere voorwaarden zoekt, biedt Mogelijk u de mogelijkheid om uw pand te herfinancieren. Ontdek de mogelijkheden door onze vrijblijvende quickscan in te vullen. Binnen 48 uur ontvangt u een indicatie van de haalbare leensom voor uw bedrijfspand. Voor het afsluiten van een bedrijfspand hypotheek is een taxatierapport vereist.

Hypotheek voor bedrijfspand deels aflossingsvrij

Wilt u een (her)financiering met een lage aflossingsverplichting voor uw bedrijfspand? Bij Mogelijk financieren we alle typen zakelijk vastgoed, met een leensom vanaf € 50.000,-. De lening is voor 50% aflossingsvrij en wanneer u minder dan de helft van de waarde van uw pand bij Mogelijk financiert, is er helemaal geen aflossingsverplichting. Bereken vrijblijvend de aflossingsmogelijkheden voor uw bedrijfspand.

Hypotheekrente bedrijfspand berekenen

De rente voor een hypotheek voor een bedrijfspand wordt bepaald door diverse factoren, waaronder de gewenste Loan-to-Value (LTV), ligging, staat van het pand, courantheid en de rentevastperiode. Bij Mogelijk heeft u de mogelijkheid om online de rente voor uw bedrijfspand hypotheek te berekenen. Zo krijgt u inzicht in de indicatieve rente en de bijbehorende maandelijkse lasten. De rentevastperiode voor de hypotheek voor een bedrijfspand kan worden gekozen voor 3, 5 of 7 jaar.

Werkkapitaal vrijmaken met een bedrijfspand hypotheek

Heeft uw bedrijf extra werkkapitaal nodig? Door herfinanciering van uw bedrijfspand kunt u geld vrijmaken dat u kunt investeren in uw onderneming of gebruiken voor extra financiële flexibiliteit in uw zakelijke activiteiten. Het vrijmaken van werkkapitaal via uw bedrijfspand is vaak voordeliger dan het gebruik van een rekening-courantfaciliteit bij een bank, en heeft als extra voordeel dat de looptijd vaststaat. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Ontdek de mogelijkheden met onze vrijblijvende quickscan. Binnen 48 uur ontvangt u een indicatie van de haalbare leensom voor uw bedrijfspand.

Hypotheek bedrijfspand ook voor nieuwbouw of transformatie

Wilt u een bedrijfspand laten bouwen dat voorziet in alle wensen van u als ondernemer? Nieuw te bouwen zakelijk vastgoed en transformatieprojecten zijn, net als bestaand bedrijfsmatig onroerend goed, te financieren via Mogelijk. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg. 

Een bedrijfspand hypotheek als verduurzamingsfinanciering

Wilt u uw bedrijfspand verduurzamen? Bij Mogelijk kunt u een verduurzamingsfinanciering afsluiten. Met een korte looptijd, van 6 tot 36 maanden, is deze financiering ook aan te vragen als overbruggingsfinanciering. Doe een vrijblijvende quickscan en ontvang binnen 48 uur een offerte. Leensommen vanaf € 50.000,-.

Direct uw bedrijfspand financiering berekenen

Wilt u weten wat de maximale hoogte van de bedrijfspand hypotheek is? Doe direct de online quickscan om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Voor de quickscan dient u de adresgegevens, marktwaarde en de gewenste leensom in te vullen. Daarnaast kunt u direct de maandlasten van uw bedrijfsmatige zakelijke hypotheek berekenen. Binnen twee werkdagen laten we u de haalbaarheid van de gewenste leensom weten. 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn bedrijfspand ook laten herfinancieren bij Mogelijk?

Naast financiering van bedrijfsmatig vastgoed kunt u bij Mogelijk ook terecht voor de herfinanciering van uw bedrijfspand. Herfinanciering biedt financiële kansen, zoals een lagere rente als gevolg van een lagere LTV of het liquide maken van overwaarde in het pand. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Hoeveel btw betaal ik over de aankoop van een bedrijfspand?

U bent btw verschuldigd bij de overdracht van een nieuw bedrijfspand. Hiervoor geldt het een btw-tarief van 21% bij nieuwe bedrijfspanden. Voor bestaande panden is geen omzetbelasting verschuldigd, maar wordt wel 10,4% overdrachtsbelasting geheven.  

Kan ik een bedrijfspand financiering aanvragen zonder eigen geld?

Voor de financiering van een bedrijfspand vragen wij een eigen inbreng. Dat is in de regel 25-35% Uiteraard mag dat ook geld zijn van andere geldschieters, zoals zakenpartners, familie of vrienden of van de verkoper die een deel van de verkoopprijs als lening laat uitstaan. Dit zijn dan per definitie wel achtergestelde leningen. Aan de hand van uw online quickscan maken wij een voorlopige offerte waarin de hoogte van de gevraagde eigen inbreng wordt vastgesteld.

Kan ik een bedrijfspand hypotheek voor een nieuw te bouwen pand aanvragen?

Naast bestaande bedrijfspanden zijn nieuw te bouwen bedrijfspanden te financieren bij Mogelijk. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg.

Kan ik ook een bedrijfspand met woning financieren?

Een bedrijfswoning hypotheek is bedoeld voor ondernemers die graag bij hun bedrijfspand willen wonen. Een hypotheek voor een woon-werkpand is af te sluiten voor; 

 • Bedrijfswoning boven uw winkelpand
 • Bedrijfswoning op uw boerderij/agrarische grond
 • Bedrijfswoning op een bedrijventerrein
 • Bedrijfswoningen binnen een (bedrijfs)pand
 • Kleinschalige en professioneel beheerde arbeidswoningen

Met de bedrijfswoning hypotheek financiert u de aankoop van panden met een gemengde bestemming; zogeheten woon-werkpanden.

Bij woon-werkpanden is het van belang hoe de totale ruimte bouwkundig en kadastraal is verdeeld. Dit is van invloed op de de financiering van het pand. Hebben zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen? Dan is er sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden die los van elkaar te financieren zijn. U kunt uw bedrijfspand dan bij Mogelijk financieren en uw bedrijfswoning dan bij een reguliere bank.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een bedrijfspand hypotheek?

Wij vragen een minimale eigen inbreng over de totale leensom van het te financieren bedrijfspand. Afhankelijk van factoren, zoals de ligging en de Loan-To-Value, kan de benodigde eigen inbreng hoger of lager zijn. Aan de hand van een quickscan kunnen wij nagaan of de gewenste leensom voor u haalbaar is.

Wat is de maximale hoogte van een bedrijfspand hypotheek bij Mogelijk?

Wij financieren bedrijfspanden vanaf € 50.000,-. De totale hoogte van de hypotheek voor een bedrijfspand is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt online een quickscan uitvoeren, waarbij u de marktwaarde, locatie en eigen inbreng dient in te vullen. Bij een bedrijfspand hypotheek financieren wij maximaal 75% van de marktwaarde van het zakelijke pand. 

Na het invullen van de quickscan ziet u direct de maandlasten van uw bedrijfspand financiering. Binnen twee werkdagen geven we u meer duidelijkheid over de haalbaarheid van uw financieringsaanvraag. Een hypotheek afsluiten is bij ons snel gerealiseerd. Zo kunt u door met ondernemen.

Kan ik een bedrijfspand hypotheek afsluiten voor het verduurzamen van mijn bedrijfsruimte?

Zeker. Voor het verduurzamen van uw bedrijfspand bieden wij u graag een geschikte financiering aan, zodat uw bedrijfsmatige vastgoed zowel nu als in de toekomst bij uw bedrijfsvoering past.

Kom ik als startende ondernemer in aanmerking voor een bedrijfspand hypotheek?

Bent u startende ondernemer en beschikt u nog niet over de benodigde jaarcijfers waar traditionele financierders om vragen? Mogelijk biedt ook voor startende ondernemers een financiering aan. Dankzij de inleg van 25% van de marktwaarde en het onderpand als basis voor de financiering houden wij het risico voor onze investeerders klein en de opties voor u als startende ondernemer groot. 

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Financieren jullie mijn object?

Doe de quickscan

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe direct de quickscan om uw aanvraag in te sturen of klik op hypotheek berekenen om te zien welke leensom voor u haalbaar is.

Doe de quickscanHypotheek berekenen