Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Overbruggingsfinanciering via Mogelijk redt ondernemer als koper afhaakt

Ondernemer Morten Eschweiler maakte een deal met een koper voor zijn groepsaccommodatie Bloem en Bos op Texel. Met de opbrengst in gedachten tekende hij voor de aankoop van een stolpboerderij, zonder voorbehoud van financiering, waar hij zijn bedrijf wilde voortzetten. "Totdat de koper zijn afspraken niet nakwam en de verkoop niet doorging. Maar ik had al wel een ander pand gekocht en dat geld was snel nodig. In korte tijd moesten we een overbruggingsfinanciering zien te regelen."

Op Bloem en Bos runde Morten een goedlopend bedrijf. Hij verhuurde de accommodatie aan bedrijven en scholen en organiseerde sportactiviteiten. "De afgelopen twee jaar konden veel groepsactiviteiten niet doorgaan. Daarom ontwikkelde ik een nieuwbouwplan voor drie familiehuizen op het terrein. Ook leuk, maar mijn passie ligt bij de sportactiviteiten. De knoop werd doorgehakt toen een geïnteresseerde partij Bloem en Bos wilde overnemen. We kwamen een prijs overeen en hadden een deal."

Luister de hele podcast

   

Koper haakt af

Vlakbij Mortens oude stek kwam stolpboerderij De Lindenhoeve te koop. Daar wilde hij gaan wonen en sportactiviteiten organiseren. Binnen een paar dagen tekende hij voor de aankoop, zonder voorbehoud. Maar de koper van Bloem en Bos haakte af en de verkoop ging niet door. "We moesten op korte termijn een overbruggingsfinanciering regelen", vertelt Morten. "Mijn adviseur Maarten-Jeroen bracht mij in contact met Mogelijk, volgens hem de partij die dat het snelste kan. Hij had gelijk. Mijn adviseur leverde alle stukken aan en begeleidde het traject. In een gesprek met Mogelijk heb ik een toelichting gegeven op mijn onderneming, het te verkopen object en mijn plannen met het nieuwe pand. Zij schatten de waarde in van beide panden en van mijn bedrijf. Twee dagen later stond het object op de site van Mogelijk en binnen twintig minuten was het al gefund."

Geen financiering van grootbanken in coronatijd

Adviseur Maarten-Jeroen Den Boer van MB Financieren vertelt dat Morten een jaar geleden bij hem kwam met plannen voor Bloem en Bos. "Hij had een financiering nodig voor nieuwbouw. Zijn bedrijf draaide heel goed, maar de bank wilde niet financieren in coronatijd. Met onze maatwerkoplossing kon Morten zijn plannen wél realiseren, maar hij besloot om toch iets anders te kopen. Toen was er geen financieringsaanvraag meer, want de opbrengst van het ene object zou gebruikt worden voor het andere. Tot er een haar in de boter kwam: de koper trok zich terug."

De allerbeste en snelste financiering

"Verschuiven in tijd was geen oplossing en het geld moest snel op tafel komen. Op dat moment zochten we naar de allerbeste en snelste financiering: via Mogelijk, een van de partijen waarmee we vaak en heel plezierig samenwerken. Mogelijk is makkelijk benaderbaar, denkt mee en werkt snel. Mogelijk had vertrouwen in het plan, het onroerend goed en in Morten als ondernemer. Het ging om een heel concrete vraag en een duidelijke zekerheidspropositie van onroerend goed: het oude object én het nieuwe pand."

Enorme opluchting dankzij overbruggingsfinanciering

"De overbruggingsfinanciering was heel snel voor elkaar", zegt Morten. "Dat was een enorme opluchting na die hele rollercoaster van denken dat je iets verkocht hebt en dus geld hebt voor iets anders, iets nieuws kopen en dan geen geld blijken te hebben. Als je bank nee zegt, sta je met de rug tegen de muur. Dan blijkt een overbruggingskrediet voor financiering van anderhalf miljoen euro bij Mogelijk wél te lukken. Ik hoopte dat het binnen een paar dagen rond kon zijn, maar een paar minuten had ik niet verwacht. Een dag later vond ik ook nog een koper voor het oude pand en vielen alle stukjes op hun plek."

Bent u benieuwd of wij uw object kunnen financieren? Doe vrijblijvend de quickscan en ontvang ons voorstel.

Doe de quickscan