Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dankzij Mogelijk alsnog herfinanciering voor twee winkelpanden

Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe financiering voor twee winkelpanden verviel Louis Wilod Versprille van het ene probleem in het andere. Zo wilde de huisbank geen winkelpanden meer financieren en stond bij andere banken zelfs niemand hem te woord. Adviseur Tom Baerends van Financieringsgilde schoot te hulp en leidde hem naar Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

“De familie van mijn schoonzus Ellen de Mandt heeft al tientallen jaren een prachtig winkelpand in de Broerstraat in Nijmegen in hun bezit. Sinds het overlijden van haar echtgenoot wordt het pand - gesplitst in twee delen - verhuurd.” Omdat de financiering op het commerciële vastgoed eind 2022 afliep, ging Versprille als oud-notaris, zwager, maar vooral trouwe adviseur van mevrouw De Mandt op tijd aan de slag met de herfinanciering. “De financiering bij de bank liep voor vijf jaar en we hadden afgesproken dat het daarna geherfinancierd zou worden. Maar toen ik daarvoor belde, zeiden ze: ‘Dat doen we niet meer. Punt.’”

Luister de podcast

Alternatief voor bancaire financieringen

Hij besloot het over een andere boeg te gooien en nam contact op met Tom Baerends van Financieringsgilde Ede-Veenendaal. “Mogelijk staat altijd op mijn lijstje met alternatieve oplossingen voor bancaire financieringen”, vertelt Baerends. “Mijn contactpersoon, Denny van Drogenbroek, stelde direct het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds voor.” Dat is een nieuw product van Mogelijk waarbij meerdere beleggers geld inleggen om financieringen te verstrekken aan een gevarieerde portefeuille van zakelijke vastgoedobjecten. “Zodra ik de voorwaarden hoorde – een aflossingsvrije lening met een looptijd van vijf jaar tegen zes procent rente – wist ik dat dit heel mooi condities waren ten opzichte van andere partijen in de markt. Ook de flexibiliteit van Mogelijk is kenmerkend. Ze waren bereid om de financiering tot de vervaldatum bij de bank te laten doorlopen en hem daarna pas bij Mogelijk onder te brengen – ook al was dat twee maanden na hun geplande passeerdatum.”

Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds

Denny van Drogenbroek is accountmanager voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds en verantwoordelijk voor de invulling van de vastgoedportefeuille waaruit de financieringen worden verstrekt. Hij beoordeelde dus ook de aanvraag van mevrouw De Mandt. “Deze aanvraag was bij uitstek geschikt voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, omdat mevrouw niet wilde aflossen. Daarnaast speelde de snelheid die we in het fonds kunnen bieden een grote rol. Mevrouw De Mandt had een financiering die kwam te vervallen en moest deze op tijd herfinancieren. De voorwaarden voor financieringen vanuit het fonds zijn aan de voorkant al duidelijk. Wij konden dus direct zeggen: jullie kunnen het bedrag per 31 december 2022 bij ons lenen voor een looptijd van vijf jaar tegen een aantrekkelijke rente.”

Inmiddels is de financiering rond en kunnen mevrouw De Mandt en haar zwager weer opgelucht ademhalen. “Ik heb de laatste tijd veel slechte ervaringen gehad met banken, maar bij Mogelijk heb ik mensen aangetroffen met empathie - en dat geeft mij weer hoop voor de toekomst”, besluit Wilod Versprille.

Derde fonds geopend

Op dit moment zijn de deuren van alweer het derde Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds geopend. Dit fonds heeft een looptijd van vijf jaar. Beleggen kan vanaf € 100.000,- tegen een geprognosticeerd rendement van 6%. Na een aanloopperiode van zes tot acht weken na het inleggen van de gelden, ontvangen beleggers al de eerste rendementsuitkering. Interesse in deze manier van beleggen? Of benieuwd naar de mogelijkheden en voorwaarden om uw pand met behulp van het fonds te financieren? Doe de quickscan of neem contact met ons op, we staan met plezier voor u klaar.