Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ottenhome kan dankzij herfinanciering via Mogelijk verder groeien

Vanuit zijn jachthaven in Kortenhoef organiseert Tim Emmelot bedrijfsevenementen, verhuurt boten en ligplaatsen en sinds kort bouwt hij zelfs boten. "Een jaar na de aankoop van jachthaven De Zuwe kon ik het nabijgelegen watersportcentrum Ottenhome overnemen, al heel lang een begrip in de regio. Het concept van Ottenhome paste mooi bij de jachthaven", vertelt Tim Emmelot. Voor een herfinanciering die ruimte moet bieden voor uitbreiding, kwam hij via Mogelijk terecht bij investeerder Charles van Renesse die zelf ooit leerde zeilen bij Ottenhome.

Na de overname in 2009 haalde Tim er flink de bezem doorheen. Hij voegde Ottenhome en De Zuwe samen, zegde contracten met huurders op, kocht mensen uit en verving de bestaande horeca. Ottenhome liep goed, maar de afgelopen twee jaar werd het lastig. "De helft van mijn omzet komt uit evenementen, de hoek waar de coronaklappen zijn gevallen", zegt Tim. "Omdat ik verder wilde investeren, ging ik eind vorig jaar op zoek naar herfinanciering van mijn onroerend goed. Ondanks een loan-to-value van rond de 40% deed mijn bank moeilijk over herfinanciering. Ze vroegen veel: extra accountantscontroles, halfjaarcijfers, prognoses en opnieuw een taxatie, een jaar na de vorige. Dat zou veel kosten met zich meebrengen; ik werd er heel chagrijnig van."

Luister de hele podcast

 

Onder de streep maakt het niet veel uit

Totdat Tim Emmelot hoorde over Mogelijk. "De rente die je dan betaalt is hoger, maar trek je alle extra kosten voor accountants, taxaties en dergelijke daarvan af, dan maakt het onder de streep niet zoveel meer uit. Bovendien scheelt het veel frustratie en tijd. Na de quickscan en een telefonische uitleg van mijn bedoelingen, hebben we een afspraak gemaakt. Wat ik vroeg was reëel en daarom was het vrij snel geregeld. Die snelheid was belangrijk, want ik wil aan de slag met de ontwikkeling van een hotel op het terrein. Als het bestemmingsplan gewijzigd wordt, heb ik weer een zakelijke hypotheek nodig. Daar zou Mogelijk weer mee kunnen helpen."

Herfinanciering vastgoed Ottenhome

Ottenhome  | MogelijkInvesteerder Charles van Renesse zag op een dinsdagochtend de herinvesteringsaanvraag van Ottenhome voorbijkomen op de site van Mogelijk. "Als kind leerde ik zeilen bij Ottenhome, dat toen in Loosdrecht zat, dus mijn interesse was gewekt. Door mijn liefde voor oude gevels ben ik in vastgoed gerold en investeer ik vooral in oudere huizen in Amsterdam. Heel leuk dat ik met dat rendement nu geld kan uitlenen aan jachthaven Ottenhome in Kortenhoef. Het concept van Mogelijk is voor mij interessant; sparen levert geen rendement op en aandelen kunnen, zoals de laatste tijd, behoorlijk naar beneden gaan. Bij Mogelijk heb ik tussen de 4,5 en 5,25% rendement. Door het onderpand is de investering vrij veilig en heb ik geen gezeur met onderhoud. Ik vind het een prachtig onderdeel van mijn totale portefeuille."

Heeft u interesse in (her)financiering via Mogelijk? Bezoek deze pagina op onze website.