Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Herfinanciering en financiering Mogelijk bieden oplossing voor Intratuin Lisse

“Ik wil andere ondernemers meegeven dat de financieringswereld écht veranderd is. Ondernemers weten niet altijd wat er allemaal kan; je moet partijen zoals Mogelijk weten te vinden en in te zetten. Dus zorg dat je advies inwint bij specialisten, dat is het echt waard. Wij vinden het leuk om die puzzel in teamwork op te lossen”, vertelt financieel adviseur Marco Kastelein van Auxilium Adviesgroep.

Onlangs klopte ondernemer Sjaco Griffioen aan voor het financieren van de vervolgbouw van zijn Intratuin-vestiging. De eigenaar van Intratuin Lisse zocht financiering voor zijn tuincentrum ter grootte van drie voetbalvelden. Het tuincentrum is al open voor klanten, maar deels nog in aanbouw: ongeveer tweederde deel is nog niet klaar.

Luister de hele podcast

Focus op waarde vastgoed

"Griffioen zocht hulp bij de financieringsaanvraag van rond de 15 miljoen euro", vertelt Marco Kastelein. "Bij het financieren van retail zijn, mede door corona, traditionele banken terughoudend. Wij zochten naar een stapelfinanciering en kwamen bij Mogelijk uit. Het prettige aan Mogelijk is dat ze denken in oplossingen en vooral naar de waarde van het vastgoed kijken."

Boetevrij vervroegd aflossen

Intratuin | Mogelijk"Deze ondernemer had al een flinke vastgoedportefeuille in een grote stad; een mooie mogelijkheid voor herfinanciering om geld vrij te spelen. Omdat Mogelijk een doorlooptijd kent van enkele dagen in plaats van maanden, konden we snel schakelen. Bovendien kan de ondernemer de zakelijke hypotheek boetevrij vervroegd aflossen en krijgt hiermee ruimte om weer te investeren als dat nodig is."

Stapelfinanciering

Eigenaar Griffioen van Intratuin Lisse legt uit dat de financiering uit verschillende delen bestaat. "De bank heeft het grootste deel gefinancierd, maar wil risicospreiding. Op mijn overige vastgoed zat geen financiering, dus dat hebben we via Mogelijk geherfinancierd om kapitaal vrij te spelen. Ik vind het concept van Mogelijk duidelijk en goed werken; voor ons is het een uitkomst. Vroeger financierde je alles bij één bank die alle risico op zich nam. Tegenwoordig zijn ze voorzichtiger en willen ze stapelfinanciering: een stukje lease, een externe partij en behoorlijk wat eigen geld. We hebben een aantal panden ondergebracht bij verschillende investeerders via Mogelijk. Met Mogelijk ben je flexibel want je kan altijd boetevrij onbeperkt extra aflossen. Erg prettig om zo zaken te kunnen doen.” Lees verder voor meer informatie over zakelijke beleggingspand herfinancieren bij Mogelijk.