Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Duurzaamheid is de nieuwe economie voor ondernemers en projectontwikkelaars

“Als je vanuit het heelal naar de aarde kijkt, dan krijg je spontaan claustrofobie. Het zien van die prachtige blauwe bol in het zwarte niets doet je beseffen: deze prachtige aarde is ons thuis. We delen deze planeet met alle mensen, dieren en planten. Dit is wat we hebben, hier moeten we het met elkaar mee doen. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de mensheid om goed voor de aarde te zorgen. Er zijn binnen de vastgoedwereld ontzettend veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met verduurzamingsinitiatieven. Denk aan zonnepanelen, isolatie van panden en materiaalkeuze”, aldus astronaut André Kuipers.

André Kuipers was op 16 juni aanwezig bij Mogelijk op de PROVADA en hield een vlammend betoog over zijn ruimtemissies en hoe hij de kwetsbaarheid van de aarde heeft zien toenemen in de loop der jaren. “De ruimtevaarttechnologie draagt bij aan bewustwording. We maken zaken als ontbossing, aardbevingen, overstromingen, hitte stress, natuurbranden en vervuiling zichtbaar. Maar we zien ook positieve ontwikkelingen zoals het feit dat het gat in de ozon echt wat is verkleind sinds het gebruik van spuitbussen aan banden is gelegd.”

Luister de hele podcast

Ruimtevaarttechnologie vindt weg in alledaagse toepassingen

Naast het vastleggen en registreren, draagt de ruimtevaart bij aan ontwikkeling van technologie en de uitvinding van nieuwe producten en toepassingsmogelijkheden. Zo zijn zonnepanelen en isolatiematerialen zoals wij die kennen bijvoorbeeld gebaseerd op ruimtevaarttechnologie. Heel veel zaken moeten in de ruimtevaart compact zijn maar ook lange tijd meegaan; duurzaamheid speelt een grote rol. De kennis die hierbij wordt opgedaan is zeer bruikbaar voor het bedrijfsleven.

Duurzaam en winstgevend

Andre Kuipers | MogelijkDe belangrijkste boodschap die André Kuipers heeft voor de vastgoedontwikkelaars en ondernemers op de grootste vastgoedbeurs van Nederland: “Zorg dat je duurzaamheid meeneemt in je productaanbod. Niet alleen omdat dit belangrijk is voor de leefbaarheid van onze aarde, maar het is ook in het belang van je eigen onderneming. Duurzaam en tegelijkertijd winstgevend zijn is de toekomst. Steeds meer raken we met elkaar ervan doordrongen dat de aarde geen reserves heeft. Duurzame alternatieven vormen de nieuwe economie. Als je hier niet bij zit, dan mis je de boot.

Duurzaamheid centraal tijdens PROVADA 2022

Op de grootste vastgoedbeurs van Nederland stond één woord centraal: duurzaamheid. Tom Jessen was aanwezig in de stand van Mogelijk Vastgoedfinanciering om een speciale aflevering te maken van de podcastserie 'Het Geld en de Stenen'. Tom ging in gesprek met verschillende organisaties over hoe zij invulling geven aan het thema duurzaamheid. Van VolkerWessels tot Rabo SmartBuilds. En van Arcadis tot ING Bank. Luister hier naar de podcast.

Wilt u weten welke financieringsmogelijkheden Mogelijk biedt bij verduurzaming van vastgoed? Lees deze blog voor meer informatie of maak direct een afspraak. Wij staan met plezier voor u klaar!