Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Het nieuwe normaal"

“De anderhalve-meter-economie heeft ondernemend Nederland behoorlijk in de greep. We zien in toenemende mate partijen die hierdoor in zwaar weer terecht dreigen te komen. Tegelijk zien we ook dat veel ondernemingen al volop aan het nadenken zijn: hoe kunnen we een daling van omzet zoveel als mogelijk beperken? Waar kunnen we (additioneel) kapitaal vandaan halen? Kunnen we toch weer open met behoud van afstand en wat betekent dat dan financieel?”, vertelt advocaat Jelmer Baukema, werkzaam binnen het team Financiering & Herstructurering bij advocatenkantoor Van Doorne.

Het team waarvan Jelmer deel uitmaakt houdt zich in het bijzonder bezig met advisering over financiering en herstructurering van ondernemingen. “We hebben te maken met een soort nieuwe realiteit. Er zijn ondernemers die vanwege de huidige corona-crisis in zwaar terecht dreigen te komen, zij zoeken naar oplossingen en mogelijkheden in deze onzekere tijd. Wij geven hen hier advies over. Zo verzamelen wij relevante juridische corona-informatie in een speciale hub op onze website. Deze hub is voor een ieder te raadplegen. Vrijwel alle ondernemers met wie wij contact hebben, hebben behoefte aan informatie. Het bijzondere is verder dat we na een paar weken al ervaren dat ondernemers weer aan het nadenken zijn over de toekomst, na de eerste schok lijkt dit het nieuwe normaal en willen mensen graag weer in actie komen.”

De zakelijke hypotheek in coronatijd

“We werken al sinds de oprichting voor Mogelijk Vastgoedfinancieringen”, vervolgt Jelmer. Mogelijk is zeker in deze tijd voor zowel ondernemers als investeerders een optie. Voor ondernemers die op zoek zijn naar (aanvullend) kapitaal, kan het afsluiten van een zakelijke hypotheek een mogelijkheid zijn, als zij een pand in bezit hebben waar geen financiering meer op zit bijvoorbeeld. In het model van Mogelijk financiert een private investeerder de zakelijke hypotheek, daarbij dient het vastgoed als onderpand. Niet alleen vanwege deze hypothecaire zekerheid kan deze vorm van investeren interessant zijn, maar ook omdat je als investeerder weet dat je een ondernemer er juist nu enorm mee kunt helpen.”