Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Is er nog wel een bank nodig voor het financieren van vastgoed?

Na de kredietcrisis zijn er, naast de banken, veel nieuwe alternatieve financiers bijgekomen. Ondernemers kunnen hier geld lenen voor de aanschaf van vastgoed. Doordat dit sneller gedaan kan worden dan bij een bank, worden deze alternatieve financieringen steeds populairder. De vraag is: hebben ondernemers nog wel een bank nodig voor het financieren van vastgoed? Dit thema is te beluisteren via de podcast ‘Vastgoed Gezocht’.

Luister hier naar de podcast

“In het afgelopen jaar is er bij de Rabobank meer dan 4 miljard aan vastgoed gefinancierd,” zegt Rabo Real Estate directeur, Roel van der Bilt. Wanneer een ondernemer zijn geld wil laten financieren bij een bank, moet hij eerst goed na hebben gedacht over hoe en wat hij precies wil investeren. Aangevuld met een goed onderbouwd overzicht van jaarcijfers. “Vaak krijgen ondernemers dan nog steeds een ‘nee’ te horen van de banken,” zegt projectontwikkelaar en voormalig vastgoedman van het jaar, Maarten de Gruyter.

Vastgoed financiering met snelle doorlooptijd

Horecaondernemer van House of Bird, Rik van den Berg, liep tegen de lange doorlooptijden van banken aan. Toen de aannemer bij hem op de stoep stond, kreeg hij te horen dat de bank niet ging financieren. Gelukkig kreeg hij, met een heel korte doorlooptijd, bij Mogelijk zijn vastgoed gefinancierd. Waar de doorlooptijd bij een bank vaak meer dan 4 maanden is, kan dit bij Mogelijk al binnen 48 uur. Lees hier het volledige verhaal van de ondernemers van House of Bird. Of luister hun ervaringen via deze podcast. 

Luister hier naar de podcast

Vastgoed financieren voor en door ondernemers

Mogelijk financiert vastgoedbeleggers en ondernemers. Het motto van Mogelijk is: “zo lang het zakelijk vastgoed is, kunnen wij financieren.” Met drie ondernemers als oprichters, zit het denken als ondernemer diep verankerd in het DNA van Mogelijk. Dat betekent dat het financieren van vastgoed makkelijk en toegankelijk is gemaakt en dat er zeer snel geschakeld kan worden. Zoekt u een financiering voor uw beleggingspand, bedrijfspand, winkel, kantoor, horecapand, agrarische grond, project of transformatiepand? Doe nu vrijblijvend de quickscan in 1 minuut en wij laten u snel weten of wij uw pand kunnen financieren. Mogelijk verstrekt hypotheken van € 50.000,- tot € 10.000.000, -.

Doe nu de quickscan