Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Werking van Mogelijk in geval van overlijden investeerder

“Laatst vroeg een van onze investeerders zich af wat er gebeurt in het geval hij komt te overlijden. Een vraag waar we allemaal liever niet aan willen denken, maar wel een zeer relevante vraag. We kunnen ons voorstellen dat deze vraag misschien ook bij u leeft. Belangrijk is dat u zich realiseert dat Mogelijk erop is gericht investeerders zoveel mogelijk te ontzorgen en dat geldt uiteraard ook voor erfgenamen”, aldus Maarten Rövekamp, mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

In geval de investeerder komt te overlijden, gaan de bezittingen en schulden over naar de erfgenamen. Ook de hypotheekakte valt onder de nalatenschap. “De erfgenamen kunnen ervoor kiezen om de akte met bijbehorende investering te laten doorlopen, daarbij ontvangen zij natuurlijk ook het rendement. Willen zij de lening liever liquide maken, dan kunnen zij de akte overdragen aan een opvolgende investeerder. Mogelijk kan daarbij bemiddelen.”

Liquide maken van een lening

Het liquide maken van de lening kan doordat de hypotheekakte overdraagbaar is aan een opvolgende investeerder. “Als een investeerder zijn lening liquide wil maken, dan kan hij dit bij ons aangeven. Dit geldt ook voor de erfgenamen. Wij publiceren de akte opnieuw op ons portal onder de investeringsaanbiedingen. De ervaring leert dat andere investeerders een grote interesse hebben in het overnemen van een akte. Dit komt omdat een deel van de lening al is afgelost, daarmee is de loan-to-value; het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand, gunstiger is geworden. Bovendien kunnen we een aflossingsoverzicht laten zien waarmee we inzichtelijk hebben wat het betalingsmoraal is van de geldnemer. Beide aspecten bieden de opvolgende investeerder extra zekerheid”, vervolgt Maarten. “Overigens is het ook mogelijk dat een investeerder zelf een opvolgende investeerder aandraagt. Overdracht vindt plaats bij de notaris, wij zorgen dat de administratieve afhandeling goed verloopt.”

Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.