Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat kan ik doen met mijn geld in deze onstabiele markt?

“Wat kan ik doen met mijn geld? Die vraag heb ik mijzelf veelvuldig gesteld toen ik het belang in het bedrijf waarin ik deelnam verkocht. Ik heb veel zakengedaan, met wisselende resultaten; zoals investeren in aandelen, investeren in een bedrijf en de koop en verkoop van vastgoed. Dit gaf vaak eenmalige resultaten op korte of middellange termijn. Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds bood precies de langetermijninvestering waar ik behoefte aan had. Het is laagdrempelig, makkelijk en voor mij goede manier om mijn gelden te laten renderen”, vertelt Cees Bos. Hij belegt vanaf het eerste uur in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds.

Nadat hij de middelbare school had afgerond, ging Cees Bos aan de slag in het scooter- en motorbedrijf van zijn vader. “Ik deed de verkoop en reparaties. Het was een fantastische tijd waar ik met veel plezier aan terugdenk. Mijn moeder deed de administratie en mijn vader deed de praktische werkzaamheden en in aanvulling daarop deed ik de verkoop en reparaties. Na bijna veertig jaar vond ik het mooi geweest en verkocht ik mijn belang. Ik zette een deel van het geld op de bank en werkte met het andere deel. Het ontbrak mij aan een mogelijkheid om mijn geld te laten renderen.”

Het gestalde saldo op de bank werd alleen maar lager

Cees zag zijn het saldo van de bankrekening maandelijks verdampen. “Ik probeerde wat in aandelen, maar dat is net stijldansen: je doet drie stappen vooruit en dan weer vier stappen terug, ik vond dat niets. Maar goed, op de bank is het ook niets, want het geld waar je je leven lang hard voor hebt gewerkt loopt achteruit. Om mijn opgebouwde kapitaal te laten renderen, besloot ik vastgoed aan te kopen voor de verhuur. In de regio waar het vastgoed zich bevond was de markt niet krachtig genoeg om een sterke verhuurprijs te kunnen realiseren. Ik zag in dat dit het niet ging worden, kon leuk rendement halen, dus verkocht ik het vastgoed. Maar toen had ik nog meer banksaldo dat alleen maar van me afliep.”

Investeren in een start-up

Bij toeval kwam Cees in contact met een dame die ooit een scooter bij hem in de zaak had gekocht. “Zij had een prachtig idee om flessen te ontwikkelen met een schroefdop aan de boven- en onderkant. Zo krijg je een fles die goed te reinigen is. Zij zocht een partner om het idee door te ontwikkelen en kapitaal om de flessen te kunnen produceren. Ik besloot haar te helpen, ging mee naar China en het was een behoorlijk succes, totdat corona de wereld compleet veranderde en er onvoldoende verkoop mogelijk was."

Het recht van eerste hypotheek

“Ik ken medeoprichter van Mogelijk, Maarten Rövekamp, ik maakte een praatje met hem en hij attendeerde mij op het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Ik besloot naar een kennissessie te gaan en ik was meteen zeker dat dit een goede oplossing bood voor mij. In het fonds leg je geld in met meerdere investeerders en vanuit het fonds worden verschillende zakelijke hypotheken van ondernemers gefinancierd. Mogelijk selecteert de objecten, het zijn heel verschillende panden die zich door heel Nederland bevinden. Dat betekent een goede spreiding dus. Het allerbeste vind ik het recht van eerste hypotheek dat heel veel zekerheid biedt. Als er een ondernemer failliet gaat, dan kan het object worden geveild en de opbrengst van de veiling vloeit dan weer terug in het fonds. Door het recht van eerste hypotheek worden niet eerst andere schuldeisers zoals de Belastingdienst betaald. Dat is dus heel prettig."

Kapitaalbehoud belangrijker dan maximaal rendement

"Ik vind kapitaalbehoud belangrijk en ben niet uit op maximaal rendement met heel veel risico. Daarbij vind ik het ook heel prettig dat het team van Mogelijk uit super enthousiaste mensen bestaat. Ze zijn belangstellend, staan je professioneel te woord en helpen je daar je waar mogelijk. Ik ben zo tevreden dat ik al meerdere relaties heb meegenomen naar de kennissessies die Mogelijk regelmatig organiseert. Ik ben blij met het gemak dat Mogelijk biedt. Maandelijks staat het rendement keurig op mijn rekening, toch fijn dat je ziet dat je wat kunt overhouden aan je geld op langere termijn.”