Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat is het verschil tussen één-op-één vastgoed financieren en crowdfunding vastgoed?

“Het model van Mogelijk wordt nog wel eens in één adem genoemd met crowdfunding. Hoewel crowdfunding ook een alternatieve vorm van financieren is, is het model van Mogelijk in de basis heel anders”, vertelt accountmanager Rozalinda van Leeuwen. Zij legt het verschil uit.

Het verschil tussen één-op-één financiering en crowdfunding vastgoed

Bij vastgoed via crowdfunding zijn er altijd meerdere investeerders betrokken bij één financiering. Bij Mogelijk is er altijd sprake van een één-op-één financiering. Vaak gaat het bij crowdfunding om kleinere investeringsbedragen en om verschillende vormen van financiering. Crowdfunding is in feite een gedeelde investering. Bij Mogelijk is het minimale investeringsbedrag € 50.000,- en het gaat altijd om vastgoedfinanciering van zakelijk en commercieel vastgoed.

Bij Mogelijk financiert één investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Deze vorm van financieren biedt de investeerder veel hypothecaire zekerheid. De investeerder krijgt namelijk het eerste recht op hypotheek; het pand fungeert als onderpand. Bij Mogelijk zit de investeerder zelf aan het roer van de investering. Dat begint al bij het beoordelen van de investeringsaanbiedingen die elke dinsdag op de website van Mogelijk worden geplaatst.

De investeerder kan op basis van het Informatiememorandum zelf bepalen welke investeringsaanbieding bij hem of haar past. Daarnaast neemt Mogelijk alle administratieve zaken uit handen en neemt Mogelijk het debiteurenrisico over. Elke eerste werkdag van de maand ontvangt de investeerder rente en aflossing op zijn of haar rekening. Indien er onverhoopt door de geldnemer niet wordt betaald, dan neemt Mogelijk de maandelijkse rente en aflossingsverplichting over. Dat biedt zekerheden in vorm van vaste inkomsten, ook als de ondernemer niet aan de maandelijkse kosten kan voldoen.

Een groot netwerk aan investeerders voor zakelijk vastgoed

Inmiddels zijn al veel investeerders aangesloten bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Na een intensieve screening van ondernemers wordt het vastgoed aangeboden aan het netwerk van investeerders. Een investeerder kan een aanbod claimen als het aanbod voldoet aan de door hem gestelde eisen over de looptijd, hoogte van de lening ten opzichte van de totale waarde van het vastgoed (loan-to-value), maar ook de diversiteit van het pand, of het nu zakelijk of commercieel vastgoed betreft.

Dankzij geavanceerde systemen en technieken kan de financiering van het zakelijk onroerend goed snel rond zijn. Met een looptijd van gemiddeld twee weken kan een ondernemer snel verder met zijn business en kan de investeerder zich focussen op nieuw aanbod bij Mogelijk. In de afgelopen jaren heeft Mogelijk samen met vermogende investeerders al voor meer dan €800.000 aan zakelijk onroerend goed van ondernemers weten te financieren. 

Een veilige manier van investeren

Voor investeerders die kapitaalbehoud belangrijker vinden dan maximaal rendement is Mogelijk interessant. Investeren in zakelijke hypotheken is hét veilige alternatief voor beleggen in aandelen en vastgoed. Naast investeren in zakelijke hypotheken biedt Mogelijk nu ook het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds aan als serieus alternatief. Dit fonds financiert zakelijke hypotheken, met eerste recht op hypotheek. Met een geprognotiseerd rendement van 4,5% biedt ook fondsbeleggen een mooie optie voor potentiële investeerders. De minimale inleg bedraagt €100.000,- en staat voor drie jaar vast.  

Houdt u graag regie en grip op uw investeringen? Dan past Mogelijk absoluut bij u!