Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Onze investeerders zijn heel verschillend, maar hebben allemaal een hekel aan 'gedoe'

Annemieke Schoonderwoerd, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

In een verloren uurtje heb ik van de week eens gekeken naar de profielen van de investeerders die meewerken aan het succesvolle model van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Ik kwam tot wat opmerkelijke conclusies voor wat betreft de variëteit aan deelnemende investeerders. Allereerst de leeftijden. We hebben ze in bijna alle leeftijdscategorieën; de jongste is een dertiger en de oudste loopt tegen de tachtig jaar. En er zijn verschillen in mate van activiteit. Sommige investeerders zijn nog volop aan het ondernemen en anderen hebben al een versnelling teruggeschakeld.

Maar natuurlijk zijn er ook belangrijke overeenkomsten. Zowel de nog actieve ondernemers als zij die hun bedrijf goed hebben verkocht, hebben vermogen beschikbaar waarmee ze iets nuttigs willen doen. En, dat hebben ze ook allemaal gemeen, een stabiel rendement willen behalen tegen een zeer laag risicoprofiel. Zoals u weet bieden wij van Mogelijk dat veilige rendement door alle zekerheden die we hebben ingebouwd.

Aanpak toetsbaar voor accountants en fiscalisten

Wat me ook opviel bij het nalopen van met welke investeerders we te maken hebben, is dat ze allemaal een hekel aan ‘gedoe’ hebben. Dat komt goed uit, want bij Mogelijk werken we overzichtelijk en transparant. De investeerder kan zelf heel goed doorgronden hoe onze werkwijze in elkaar zit. En ook voor zijn adviseurs, zoals accountants en fiscalisten, is onze aanpak toetsbaar en tastbaar. Dergelijke specialisten zitten niet te wachten op wazigheid of vaagheid en willen concrete zekerheden voor hun cliënt. Nou, dan zijn ze bij ons aan het goede adres.

Natuurlijk bestaan er ook genoeg investeerders die op een andere manier hun kapitaal inzetten. Die dagelijks zelf druk willen zijn met hun aandelenbeleggingen, er aardigheid in hebben om een pand te kopen, op te knappen en weer te verkopen. Of die gaan verhuren en het leuk vinden zelf contact met de huurders te hebben. Daar is natuurlijk niets op tegen; iedereen kiest de aanpak die bij hem past.

Rendement tot 6 procent

Maar onze investeerders kijken er anders tegenaan. Die vinden een rendement van 5 tot 6 procent prachtig en geven er de voorkeur aan het ‘gedoe’ aan ons over te laten. Ze hebben geen omkijken naar de administratie; dat gebeurt allemaal bij ons in Breukelen. Deze mensen vinden het plezierig dat ze regelmatig een overzicht van de stand van zaken krijgen en dat aan het begin van de maand de rente en aflossing worden overgemaakt. En ook dat ze zich geen zorgen hoeven te maken of de debiteur wel aan zijn verplichtingen voldoet. Immers, betaalt die een keer niet, dan gaan wij van Mogelijk er achteraan en krijgt de investeerder niet te maken met incassoprocedures. Dat regelen wij voor ‘m.

Wat onze investeerders wél hebben, is de lol dat ze een MKB’er kunnen helpen een eigen pand te kopen. Vaak wordt dat plezier nog versterkt, doordat hij ziet dat een ondernemer zijn nek uitsteekt of een mooi product heeft. Met name oudere investeerders herkennen daarin iets van zichzelf. En we hebben een investeerder die een sterke voorkeur heeft voor het helpen van een ondernemer die bewust ‘groen’ bezig is, die bijvoorbeeld een energieneutraal pand koopt, kortom: die zich om het milieu bekommert. Die investeerder neemt bewust genoegen met ietsjes minder rendement dan hij zou kunnen maken, omdat hij duurzaamheid zelf belangrijk vindt.

MKB’ers die financiering zoeken

Zo zie je, onze investeerders vertonen zowel gelijkenissen als grote verschillen. In elk geval hebben wij altijd ruimte voor mensen die andere ondernemers op weg willen helpen. Natuurlijk bewaken we de kwaliteit van ons investeerdersbestand, maar wie belangstelling heeft, is zeker welkom. We vertellen graag meer over hoe wij van Mogelijk Vastgoedfinancieringen vermogende (oud)-ondernemers op een veilige manier koppelen aan MKB’ers die een zakelijke hypotheek zoeken!