Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mooie kans om in te stappen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

Antoinette Wagenbuur, succesmanager bij Mogelijk, spreekt dagelijks investeerders over het nieuwe Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. “Er is veel interesse”, aldus Antoinette. “Tegelijkertijd zijn er ook nog vragen, en die beantwoorden we graag. Zodat iedereen de kans krijgt in te stappen in dit fonds”.

Nieuw in de markt

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is nieuw in de markt van beleggen. Antoinette: “Het is anders dan het één-op-één investeren, maar ook anders dan een traditioneel vastgoedfonds. We leggen graag uit waar de verschillen zitten en natuurlijk vooral wat de voordelen zijn van beleggen in het fonds.”

Drie jaar lang geen omkijken naar

Het grote voordeel van beleggen in het fonds ten opzichte van de één-op-één financiering is vooral het gemak. “Van investeerders vraagt de één-op-één financiering de nodige actie”, weet Antoinette. “Zij moeten iedere dinsdag om 9 uur klaar zitten om het nieuwe investeringsaanbod te lezen zodat ze om 11 uur als eerste op de knop kunnen drukken voor de investering die het best bij hen past. Dit spreekt veel investeerders aan maar het ligt niet iedereen. Voor wie meer gemak wil en niet wekelijks het aanbod wil bekijken om een keuze te maken, is beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een optie. Instappen kan nu heel eenvoudig. Je belegt in een gespreide portefeuille en hebt er drie jaar lang geen omkijken naar.”

Dit is het moment

Inschrijving voor deelname staat de komende weken open. Daarna volgt de oproep om het geld over te maken. "Zijn de gelden binnen, dan begint het rendement direct te lopen voor de beleggers”, vertelt Antoinette. “In- of uitstappen kan dan in principe niet meer, afgezien van hoge uitzondering.”

Stabiel rendement

Antoinette: “We vragen bij inschrijving een inleg van minimaal €100.000,-. Vanaf het moment dat het geld op de rekening van het fonds staat, ontvangt de investeerder direct rendement. Dat is geprognoticeerd op 4,5% per jaar en wordt maandelijks uitgekeerd. Het fonds verstrekt financieringen aan ondernemers voor hun zakelijk vastgoed. Als zekerheid rust het eerste recht van hypotheek op het gefinancierde pand. Het rendement van het fonds is uiterst stabiel en voorspelbaar omdat het rendement gebaseerd is op de vaste rente die in de hypotheekakte is vastgelegd. 

Bijstelling naar boven

Het geprognosticeerde rendement was in eerste instantie gesteld op 3,5%. Antoinette: “Dit hebben we kunnen bijstellen naar boven, naar 4,5%. Dit komt door wat we zien qua ontwikkeling in de markt. De marktrentes op de financiering van bedrijfsonroerend goed zijn gestegen. Daarnaast zien wij ook dat we een groeiend aantal kwalitatieve aanvragen binnenkrijgen die direct inpasbaar zijn in het fonds. Die bewegingen geven ons voldoende vertrouwen dat we het geprognosticeerd rendement hebben kunnen verhogen.”

Risico op de investering is minimaal

Vragen over de risico’s van beleggen in het fonds krijgt Antoinette ook. “Begrijpelijk, want je wilt je inleg graag terugzien.” Gelukkig kan ze investeerders daarin geruststellen: “Net als bij onze één-op-één financiering zorgen we voor het eerste recht van hypotheek op de financiering, in dit geval op naam van het fonds. En door een veilige marge aan te houden in de te verstrekken leensom ten opzichte van de waarde van het pand (loan-to-value, LTV) minimaliseren we het risico. De gemiddelde, maximale LTV is 65%. En als extra zekerheid zorgt Mogelijk er ook voor dat op alle panden een secundaire opstalverzekering rust voor het geval de eigen opstalverzekering bij calamiteiten ontoereikend is.”

Vragen en informatie

Na alle telefoontjes en gesprekken is Antoinette er wel uit: “Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds biedt echt iets extra’s in de markt wat voor beleggers interessant is. Ik ben iedereen met enthousiasme van dienst om alle nodige informatie te geven zodat iedere investeerder een goede afweging kan maken.” Meer weten? 
 Bel me terug