Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk zag de potentie van de loods die een mooie huurwoning werd

Eind 2020 realiseerde Han Heijstek twee aankoopfinancieringen via Mogelijk. De financiering van een verhuurde woning was geen probleem. Voor de tweede aankoop was die een stuk lastiger: een garage/loods van 80 m2 die tot woning getransformeerd wordt. “Er is natuurlijk een enorme behoefte aan woningen en zo’n transformatietraject is hartstikke leuk om te doen. Omdat in het register staat dat het om een loods gaat, is het vinden van een financiering een ander verhaal”, vertelt Han. “Toen ik een radiospot van Mogelijk hoorde, pakte ik de telefoon. Er ontstond meteen een leuk gesprek en uiteindelijk een aanvraag. Het is goed gekomen; er staat nu een fantastisch mooie huurwoning met een tuin.”

Pas als de vergunning is verstrekt en het pand door een gemeentelijk inspecteur tijdens en na de transformatie is beoordeeld, wordt het officieel een woning. “Het is zaak dat een financierder daar doorheen prikt. Uiteraard was Mogelijk scherp op de afgegeven vergunningen, onze plannen en de waarde voor en na de verbouwing. Zij zagen de potentie; dat was voor ons heel prettig. Mogelijk heeft een lastige financiering gerealiseerd en bij ons punten gescoord. De snelle communicatie werkt bovendien heel prettig. Voor de financiering van twee voormalige kantoorpanden oriënteren we ons zeker bij Mogelijk. De koper van onze bedrijfshal die een financiering zoekt, hebben we aangeraden om te kijken wat Mogelijk kan betekenen. Als je zelf een prettige ervaring hebt gehad, vertel je dat ook weer door.”

Andere keuzes maken door onroerend goed

Als mede-eigenaar van een accountantskantoor zat Han om de tafel met ondernemers die vooral druk waren met het bedrijf. Hij stelde ze de vraag: wat wil je doen met de rest van je leven? “Ik heb klanten aan het denken gezet, maar ook mezelf: waar wil je naartoe en welke keuzes kun je dan nu maken? Ik vind kwaliteit van leven heel belangrijk en wat vrije tijd om te reizen. Het onroerend goed dat ik bezit, stelde mij in staat om andere keuzes te maken. Begin 2019 stapte ik uit het bedrijf om meer te kunnen focussen op onroerend goed en tijd over te hebben om leuke dingen te doen.”

Vermogensopbouw

“Dertig jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om een pand te kopen in Den Haag en daarna volgden er nog een paar. Dat leidt tot vermogensopbouw, want we weten allemaal wat de waarde van onroerend goed in de loop van de tijd doet. Ik koop panden voor de lange termijn en onderhoud ze goed. De financiering los ik af met de huurinkomsten. Omdat de waarde van het onroerend goed stijgt, zit er een hefboomeffect in. Dat zorgt voor een mooie waardeaangroei.”