Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Mogelijk werkt flexibel en snel"

“Als snelheid een rol speelt, of als de bank de nadruk legt op de financiën van de ondernemer, dan komt Mogelijk bij mij op de shortlist”, aldus Joris Hogeweg. Hij is Zakelijk kredietspecialist bij FinaForte Corporate. FinaForte bemiddelt in zakelijke financieringen in brede zin: vastgoed voor verhuur en eigen gebruik, werkkapitaal, overnames en alle andere zakelijke financieringen.

De zakelijke tak van FinaForte groeit heel hard en is bezig voor de vijfde keer de FD Gazelle award te winnen. FinaForte heeft goede contacten met verschillende financiers. Niet alleen banken, maar ook investeerders en crowdfunding platforms. “Wij zoeken wat het best past bij de vraag van onze klanten. Soms stapel je verschillende stukjes om de totale behoefte van de klant in te vullen, zoals een deel met hypothecaire zekerheid en een deel tegen een hogere rente bij een partij die werkkapitaal financiert. We zijn onafhankelijk, werken volledig in het belang van de klant en nemen een casus alleen aan als we waarde kunnen toevoegen.”

Waarde van het onderpand is de essentie

“Het afgelopen jaar heb ik meerdere keren Mogelijk geadviseerd, zoals aan een klant met een grote vastgoedportefeuille die werd geherfinancierd. Kort voordat alles moest passeren, bleek dat een paar panden niet in het acceptatiebeleid van de financier pasten. Toen hebben we die panden bij Mogelijk kunnen onderbrengen. Zij denken mee en zijn primair gericht op de waarde van het onderpand. Daarbij werken ze flexibel en heel snel: tussen het moment van ondertekenen van de offerte en het passeren bij de notaris zat precies één week. Dat is een grote pré.”

Naar de kern kijken

“Mogelijk kijkt goed naar de casus en voert een analyse uit. Er komen goede vragen terug als er nog onduidelijkheden zijn. Ze zijn volledig gericht op wat er nodig is en denken in het proces vast vooruit om alles zo goed mogelijk op de rit te houden. De systemen zijn heel strak ingericht en toch is er ruimte voor  flexibiliteit. Bij grotere partijen zoals banken zijn de systemen vaak heel complex en ambtelijk en moet er van alles ingevuld worden waardoor veel opties verloren gaan. Je bent zoveel vinkjes aan het zetten dat je amper nog naar de kern kijkt, namelijk: wat is het pand waard en hoe kunnen we het zo goed mogelijk financieren terwijl de risico’s afgedekt zijn.”