Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Mogelijk staat voor investeren met zekerheid en persoonlijke ontzorging"

"Het platform van Mogelijk staat voor zekerheid, gering risico en ontzorgen”, aldus de investeerder in de podcastserie Het Geld en de Stenen. Hij financierde de zakelijke hypotheek van ondernemer André Kempenaars (foto).“Mogelijk Plus biedt het comfort dat ik altijd op tijd mijn gelden krijg. Doordat het eerste hypotheekrecht voor de investeerder is en vastgoedeigenaren zelf een aanzienlijk bedrag aan eigen geld meebrengen, is het risico heel klein. In de huidige crisis zijn vastgoedhuurders aan het eind van de maand misschien eerder geneigd hun huurverplichtingen even te laten wachten. Rente en aflossing betalen op een stuk eigen bezit is toch anders; ik ervaar dat dat veel hoger op de prioriteitenlijst staat."

Risicospreiding in portefeuille

Voordat hij op dinsdagochtend de proposities bekijkt en eventueel op de knop drukt om een investeringsaanbieding te claimen, inventariseert hij zijn portefeuille. “Als ik een nieuwe investeringskans zoek en er zit iets interessants tussen, kan het natuurlijk zijn dat ik niet de enige optant ben. Je mist soms een kans omdat er meer investeerders belangstelling hebben. Je kunt je risico’s spreiden door aan je portefeuille proposities met kortere looptijden toe te voegen en te variëren in hoog en laag renderend. Ik spreid ook over verschillende sectoren. Mogelijk is als matchmaker heel belangrijk, eigenlijk een soort datingbureau. Ik kijk niet echt naar de panden waarin ik investeer en geen contact zoek met de ondernemer. Ik kijk emotieloos en zakelijk naar de cijfers, want een lelijk pand hoeft geen verkeerd pand te zijn.”

Pand als maatpak

Ondernemer André Kempenaars heeft in Rotterdam een pand kunnen kopen dankzij de investeerder. "Wij hebben een verdieping in een bedrijfsverzamelgebouw aangekocht. Dit pand is een maatpak: het past ons precies. We verhuren een paar kantoortjes die we zelf niet gebruiken aan startups. Op 700 m2 zijn wij gevestigd met Unisun, ontwikkelaar en uitvoerder van grootschalige zonneprojecten, en onderhoudsdivisie Uper Energy Europe. Een zonneproject wekt duurzame energie op, maar het is ook een financieel product waarin mensen veel geld investeren. Wij monitoren hier op grote schermen hoeveel energie ieder park dagelijks opwekt. Zo wordt de efficiency zichtbaar én kunnen we zien of er onderhoud gepleegd moet worden, zoals de panelen reinigen voor meer opbrengst.”

Zakelijke hypotheek in plaats van huurpand

Ruim een jaar geleden kwam de financiering tot stand via Mogelijk. André: “We betaalden enorm veel huur voor ons vorige pand, een kwart van deze ruimte. Wat ik aan huur betaalde, kon ik beter in een hypotheek stoppen maar als kleine startup kon ik niet terecht bij een bank. Toen heb ik bij Mogelijk op kantoor een heel leuk gesprek met Pablo de Loor die meteen mogelijkheden zag. Ik leverde mijn business plan in en presenteerde mijn toekomstplannen. Het is verschrikkelijk snel gegaan.”

Perfecte deal

“Voor mij was het de perfecte deal. We moesten zelf wat garanties geven en een stuk eigen inbreng; de investeerder loopt weinig risico. Huren kun je overal; vooraf betaal je drie maanden huur en dat geld ben je de hele huurperiode kwijt. Huren gaan altijd omhoog, dus voor dat geld kun je veel beter een eigen pand nemen. Als je voor je bedrijf een pand nodig hebt, zou ik dat zeker via Mogelijk financieren. Ik heb geen contact met de financierder van mijn pand, maar mocht hij willen investeren in duurzaamheid dan wil ik wel een keer een bak koffie met hem drinken. Mijn focus ligt op de zonneparken, daar geloof ik in.”

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Luister de podcast!