Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Model uitermate geschikt voor herfinanciering onroerend goed

Maarten Rövekamp, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Wie een zakelijk pand wil kopen, heeft vaak een financiering nodig om dit te bekostigen. Maar er zijn ook ondernemers die al een pand in bezit hebben en dat met eigen geld hebben gefinancierd. Ook voor hen biedt Mogelijk Vastgoedfinancieringen een optie om deze ‘vastzittende’ gelden liquide te maken. Ons model is uitermate geschikt voor het herfinancieren van zakelijk onroerend goed. Het zijn trajecten waarbij wij snel kunnen handelen.

Kans om te investeren

Zo was er recent een ondernemer die 150.000 euro nodig had om zijn machinepark te optimaliseren met de aanschaf van een revolutionair apparaat. Hij had op dat moment de kans om te investeren in nieuwe techniek tegen een goede prijs. Dat wilde hij niet over drie maanden doen. Tijdens zijn bezoek aan onze website deed hij een berekening en kreeg direct inzicht in de maandelijkse lasten en kosten. De innovatieve ondernemer vroeg ons contact met hem op te nemen.

Korte termijn

De casus was voor ons team overzichtelijk. Het bedrijfspand had een waarde van 350.000 euro en er zat al jaren geen financiering meer op. Het pand lag op een kwalitatief goed industrieterrein en bood voldoende mogelijkheden voor hergebruik. De 150.000 euro die de ondernemer nodig had, brachten wij onder bij een investeerder uit ons bestand. De 6,5% rente die hij moest betalen en de (beperkte) aflossing, waren voor de ondernemer geen beletsel. Logisch, want hiermee had hij op korte termijn de beschikking over het benodigde investeringsbedrag. In de wetenschap dat hij boetevrij vervroegd kan aflossen, was hij een blij man. De ondernemer wist dat zijn nieuwe machine een belangrijke bijdrage zou leveren aan de resultaten van zijn bedrijf. Hij voorzag dat hij binnen enkele jaren het bedrag volledig kon aflossen. En boetevrij wel te verstaan.

Binnen twee weken transactie

Bovenstaande transactie kwam tot stand binnen twee weken nadat de ondernemer een berekening uitvoerde op onze website. Letterlijk 13 dagen later zat hij bij de notaris samen met de investeerder en ondergetekende. Nog diezelfde dag had hij de beschikking over de benodigde gelden voor zijn investering. Zo snel kan het gaan en zo gaat het dus bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen!