Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Minister Adriaansens wil financiering voor het mkb toegankelijker maken

"Het mkb is de motor van de Nederlandse economie. Wij willen er financieel weer zijn voor de ondernemer, daarom ga ik met alle marktpartijen in gesprek", liet minister Adriaansens van Economische Zaken deze week weten tijdens een rondetafelgesprek. Algemeen directeur Folkert Eggink van Mogelijk was als een van de non-bancaire partijen bij het gesprek aanwezig. De focus lag op de vraag: hoe kunnen non-bancaire spelers, samen met Stichting MKB Financiering en de overheid, het voor ondernemers makkelijker maken om financiering te vinden?

Mogelijk is Erkend MKB Financier

Stichting MKB Financiering presenteerde onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat nu al 45% van de mkb-financieringen non-bancair wordt ingevuld. Folkert beaamt dat de vraag enorm toe is genomen: “Onze portefeuille groeide in 2022 met 55%, we wisten 300 miljoen toe te voegen aan uitstaande financieringen en onlangs passeerden we grens van 1,2 miljard aan verstrekte financieringen.” Hoewel volgens Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering de vraag toeneemt en er veel aanbieders zijn, is het vinden van passende financiering voor ondernemers niet eenvoudig. "Dit kunnen we een stuk makkelijker maken door het ontwikkelen van passendfinancieren.nl", zei Kleverlaan. Op deze site vindt een ondernemer makkelijk een kwalitatieve non-bancaire financier. Folkert: “Mogelijk is aangemerkt als erkend financier door Stichting MKB Financiering. Wij hechten hier veel belang aan en we zien met vertrouwen deze ontwikkeling tegemoet, ook dankzij de groeiende aandacht van het ministerie.” Minister Adriaansens wil het initiatief van Stichting MKB Financiering meer gewicht geven door bijvoorbeeld banken te vragen actief door te verwijzen naar passendfinancieren.nl als zij geen passende oplossing kunnen bieden.

Dankzij financiering van Mogelijk bedrijf verder ontwikkelen

De aanwezige ondernemers gaven stuk voor stuk aan dat zij zonder non-bancaire financiering hun bedrijf niet hadden kunnen voortzetten. De korte doorlooptijd en tijdwinst door een vaste contactpersoon werden als belangrijke criteria genoemd. Ondernemer Cinta Abell vertelde blij te zijn met de lage aflossingsdruk die haar financiering bij Mogelijk geeft. "De bank wilde bijna 6% rente en 5% aflossing. Dat is voor een onderneming niet realistisch", gaf ze aan. Daarom is financiering bij Mogelijk voor haar de oplossing. Ze koos een aflossingsvrije financiering en kan nu focussen op de verdere ontwikkeling van haar bedrijf.

Werk- en groeikapitaal financieren

Elke dag ziet Mogelijk de belangstelling van ondernemers die op zoek zijn naar financieringsoplossingen groeien. Er is, naast vastgoedfinanciering, een grote behoefte aan werk- en groeikapitaal. Het herfinancieren van vastgoed kan daarbij een goede oplossing bieden. Voor ondernemers in bezit van een pand waar deels nog maar hypothecaire lening op rust, kan herfinanciering de manier zijn om kapitaal vrij te spelen. Weten wat Mogelijk kan betekenen? Vul dan de quickscan in één minuut ontvang binnen twee werkdagen ons voorstel.