Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk draagt substantieel bij aan groei non-bancaire financieringen

Het aantal non-bancaire financieringen is volgens het onderzoek van Stichting MKB Financieringen in 2022 flink gegroeid. “Wij zijn er trots op dat Mogelijk hier substantieel aan bijdraagt. Onze portefeuille groeide In 2022 met 55%, we wisten 300 miljoen toe te voegen aan uitstaande financieringen en onlangs passeerden we grens van 1,2 miljard aan verstrekte financieringen”, aldus Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk. 

Mogelijk is aangemerkt als erkend financier door Stichting MKB Financieringen. De stichting houdt zich bezig met de professionalisering van de financieringsmarkt voor het MKB. “Wij hechten hier veel belang aan en we zien met vertrouwen deze ontwikkeling tegemoet ook dankzij de groeiende aandacht van het ministerie en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).” 

Grotere financieringsbedragen 

Het onderzoek laat zien dat niet alleen kleine financieringen in aantallen non-bancair groeien, ook grote financieringsaanvragen worden non-bancair ingevuld. Folkert: “Bij Mogelijk herkennen we de rol die we spelen bij grotere financieringen in onze Ondernemershypotheek. Mogelijk is al jaren actief van €50.000,- tot €10.000.000,- maar het aandeel financieringen boven de €1.000.000,- neemt snel toe. Ook in deze markt is de bereikbaarheid en het gemak van financiering een pluspunt om met ons zaken te doen. Afgelopen jaar hebben we daar met het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds een extra optie aan toegevoegd voor ondernemers. In dit fonds leggen meerdere investeerders geld in waarmee zakelijk vastgoed van meerdere ondernemers wordt gefinancierd.” 

Groeiende belangstelling voor financieringen van Mogelijk 

“Het is belangrijk dat MKB-ondernemers toegang krijgen en houden tot betrouwbare financieringsmogelijkheden. Werkgelegenheid en de Nederlandse economie zijn grotendeels afhankelijk van het MKB. Het onderzoek laat zien dat op dit moment één op de vijf ondernemers met een financieringsvraagstuk gebruikmaakt van non-bancaire financieringen. Elke dag worden wij bevestigd in de groeiende belangstelling van ondernemers die op zoek zijn naar financieringsoplossingen. Niet alleen voor de aankoop van een pand, ook is er grote behoefte aan werk- en groeikapitaal. Het herfinancieren van vastgoed kan daarbij een goede oplossing bieden. Heb je als ondernemer een pand in bezit waar nauwelijks nog een hypotheek op rust, dan is het heel interessant om herfinanciering te overwegen, zo kun je kapitaal vrijspelen dat bijdraagt aan je ondernemersdoelstellingen”, aldus Folkert. 

Wil jij als ondernemer weten wat Mogelijk voor jou kan betekenen? Vul dan de quickscan in één minuut in en achterhaal of wij ook jouw aanvraag kunnen financieren.