Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Ik vind het fantastisch om ondernemers te helpen"

“Ondernemerschap gaat niet zonder slag of stoot. Zeker nu niet. Het coronavirus heeft het leven van sommige ondernemers behoorlijk op z’n kop gezet. Sommige sectoren staan zwaar onder druk, terwijl andere sectoren het nu beter doen dan een half jaar geleden. In welke situatie je ook zit, het is denk ik essentieel om te blijven bewegen. Met stil zitten kom je er zeker niet”, meent financieel adviseur Tom Baerends.

Tom Baerends is sinds twee jaar franchisenemer bij Financieringsgilde in de regio Veenendaal en Ede. Hiervoor werkte hij dertig jaar in de bankwereld. “De laatste jaren dat ik op het hoofdkantoor van een grootbank werkte, had ik steeds vaker het gevoel dat er iets ontbrak in mijn werk. In de kern miste ik het echte contact met ondernemers. Persoonlijk advies raakt steeds verder naar de achtergrond. Ik besloot de stap te zetten richting zelfstandig ondernemerschap. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik denk zelfs dat ik een betere adviseur ben doordat ik zelf ook zelfstandig ondernemer ben. Ik snap nu echt wat ondernemers meemaken.”

Mogelijk biedt een unieke oplossing in een specifiek domein

Financieringsgilde bestaat uit een samenwerking van franchisenemers die mkb-ondernemers onafhankelijk adviseren bij hun financiering. “Van vastgoedfinancieringen tot bedrijfsfinancieringen van werkkapitaal en overnames; wij adviseren en begeleiden de ondernemer bij het vinden en verkrijgen van passend kapitaal. Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij kiezen uit de beste geldverstrekkers. Er zijn naast de reguliere banken steeds meer alternatieve vormen van financieren. Mogelijk biedt bijvoorbeeld een unieke oplossing voor het financieren van vastgoed. In dit domein zien we banken een terugtrekkende beweging maken. Het prettige van Mogelijk is dat de accountmanagers altijd meedenken. Er wordt in oplossingen gedacht. Bovendien is er flexibiliteit voor de ondernemer bijvoorbeeld door de beperkte aflossingsverplichtingen en de mogelijkheid om de lening tussentijds boetevrij af te lossen.”

Concreet werken aan je toekomstplannen

“Naast financieel advies en het realiseren van financieringen, begeleid ik ondernemers bij het (her)formuleren van hun strategische en operationele doelen. Maar ook met antwoord geven op vragen: wat is je toegevoegde waarde en welke problemen los je op voor je klant? Door corona kan het zijn dat je klant iets heel anders wil. Kun je daar iets mee? En waar droom je uiteindelijk van? De stip op de horizon vertaal ik naar hele concrete acties die vandaag bijdragen aan het realiseren van de toekomstdromen. Geen lange businessplannen dus maar concrete acties en stappen die je vandaag kunt zetten. Daar geloof ik in. Ik heb fantastisch werk. Want niets is mooier dan de blijdschap te zien bij een ondernemer als het lukt om een bijdrage te leveren aan zijn doelen en ambities. Ik ervaar zo veel werkplezier dat ik deze stap jaren eerder had moeten zetten”, besluit Tom.