Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Horeca-ondernemers vinden hun vastgoedfinanciering bij Mogelijk

Sinds de coronatijd is de belangstelling voor horeca-objecten opvallend gestegen. Dat wordt ook bevestigd door Esmeralda Lauwers van Funda in Business. In een nieuwsuitzending van BNR geeft zij aan dat er een groeiende vraag is naar de wat grotere horecapanden. “We zien bijvoorbeeld dat de vraag naar horeca-objecten tussen de 250 en 500 vierkante meter in augustus met 27 procent steeg en de vraag naar objecten tussen de 750 en 1.000 vierkante meter steeg zelfs met 38 procent.”

Grotere horeca-objecten zijn in trek zodat een horeca onderneming zich kunnen houden aan de anderhalve meter richtlijnen. Daarnaast groeit de belangstelling voor horecapanden omdat bijvoorbeeld cateraars zoeken naar een vaste stek zodat zij hun vak toch kunnen uitvoeren.

Kansen voor een succesvolle horeca financiering

“Horeca-ondernemers zijn bij uitstek ondernemers die voor de financieringsaanvraag van hun horecapand bij Mogelijk goed terecht kunnen”, vertelt Maarten Rövekamp, mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. “Mogelijk brengt bij horeca financieringen voor cafés en restaurants de ondernemers en investeerders bij elkaar. Eén investeerder financiert de zakelijke hypotheek van de horeca onderneming. De investeerder krijgt het eerste recht op hypotheek, de hypotheekakte staat op zijn naam. Er is altijd één investeerder op één hypotheekakte. Zo blijft de investeerder aan het roer van de horeca financiering. Omdat wij ons vooral focussen op het object, heeft een horeca onderneming meer kans op een financiering.”

Alternatieve aanwendbaarheid

“Wij focussen ons vooral op het object” vervolgt Maarten. “Want voor de investeerder die de zakelijke hypotheek financiert, vormt het object het onderpand. Horecapanden zijn uitermate geschikt voor investeerders om te financieren. Wij kijken namelijk altijd naar de alternatieve aanwendbaarheid en de bestemmingsplannen van een object. In het geval van horecapanden zijn er vaak meer mogelijkheden als het gaat om alternatieve aanwendbaarheid van het pand zoals wonen of het gebruik van het object voor zakelijke- of maatschappelijke activiteiten.”

Waar banken de risico's van een horeca financiering te hoog achten, biedt Mogelijk juist kansen voor ondernemers. Met een gezonde LTV en het horecapand als onderpand voor de financiering zijn er voldoende zekerheden voor onze investeerders. 

Passende horeca financiering voor krachtige ondernemers

“Wij hebben de ervaring dat horecaondernemers krachtige ondernemers zijn. Zij hebben in deze coronatijd laten zien dat ze in staat zijn om allerlei nieuwe formules te ontwikkelen om geld te blijven verdienen. Daarnaast is horeca een breed begrip; wij hebben het dan over restaurants, maar ook take aways en hotels. Toerisme vindt bovendien meer in eigen land plaats. Mede daarom zijn horeca-objecten echt interessant. En dat zien we ook terug in het aantal horeca financieringen. Een horecabedrijf zoekt altijd naar kansen, zoals wij dat ook bij Mogelijk doen.”

Direct duidelijk of Mogelijk kan financieren

Mogelijk bracht de afgelopen tijd financieringen voor diverse horeca-ondernemingen tot stand. Maarten: “Wij zijn blij dat ondernemers, net als wij, ook in deze tijden kansen blijven zien. Ik vind het mooi om te horen dat cateraars bijvoorbeeld juist nu zoeken naar een geschikt pand zodat ze hun werk wel kunnen blijven doen. Ik nodig ondernemers die op zoek zijn naar een horeca financiering van harte uit om bij ons op de website een quickscan te doen. Binnen één minuut is dit ingevuld en binnen twee werkdagen is duidelijk of wij de horeca financiering kunnen realiseren.”