Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

'Het lijkt wel alsof alleen Mogelijk dit kan regelen'

Voor ondernemer Siebe Bosch van Hydroconsult leken zijn plannen in duigen te vallen. De financiering voor zijn eigen gedroomde bedrijfspand vormde een enorm struikelbok. Maar dat was vóórdat hij kennismaakte met Mogelijk.  

Nadat de huur van zijn bedrijfspand werd opgezegd, vond Bosch het tijd om een eigen ruimte te kopen. “Ik liep al een tijdje met dat idee rond, want ik had al zoveel aan huur betaald dat ik daar wel een pand voor had kunnen kopen.” Bij zijn zoektocht in Den Haag vond hij een object dat ideaal was. “Vlakbij mijn huis! Daardoor zou ik mijn vrouw met een lichamelijke beperking kunnen ondersteunen bij de zorg voor de kinderen. Naar school brengen en halen bijvoorbeeld.” 

Veel flexibiliteit

De gedroomde locatie dus, maar het stond in de verkoop als woonruimte. ”Toch wist ik bijna zeker dat er ooit een fitnessschool in had gezeten. Een bedrijf dus. Daarom vroeg ik het bestemmingsplan op. En de gemeente bevestigde dat er een dubbele bestemming op zat: wonen en werken. Geweldig, want mocht ik voor mijn werk een jaar of twee naar het buitenland gaan, dan kunnen we ons woonhuis verhuren en dit als uitvalsbasis gebruiken. Dat geeft veel flexibiliteit.” 

Het ideale plaatje dus voor Bosch en het was dan ook zaak om snel te schakelen. Toch bleek dat zo eenvoudig nog niet. “Ten eerste vond ik het te duur. En dat bleek ook wel, want al snel ging er een behoorlijk bedrag van de prijs af.” Nu had Bosch geen tijd meer te verliezen. Maar ja, die financiering… “Ik ging naar een reguliere hypotheekadviseur. Die zei dat ik dankzij de overwaarde op mijn huis de financiering voor het bedrijfspand snel zou rondkrijgen. Daarom deed ik een bod met voorbehoud van financiering. Maar de hypotheekverstrekker – waar de adviseur de hypotheek had aangevraagd - dacht 2,5 week na en zei toen dat ze geen zakelijk vastgoed financieren.” 

Daardoor ontstond een situatie die er kort gezegd op neerkwam dat Bosch het aanbetalingsbedrag dreigde kwijt te raken en de verkoper van het pand ook in de problemen zou komen, omdat die zijn geld niet op tijd zou krijgen. 

Crowdfunden

Verkoper en koper - die elkaar op een dag per toeval bij het pand waren tegengekomen - kwamen samen met de notaris overeen dat er wat tijd gewonnen kon worden en Bosch belde rond naar zakelijke financiers om alsnog de financiering van zijn droompand rond te krijgen, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. “Daarom dacht ik aan crowdfunden bij familie en vrienden. Ik kon een aanzienlijk deel van het aankoopbedrag zelf inbrengen, waardoor ik nog maar iets meer dan een ton hoefde te lenen. Maar dat liep niet soepel. Sommige vrienden hadden juist zelf investeringsplannen en anderen wilden wel helpen, maar dan alleen als het echt niet anders kon. Daar wilde ik eigenlijk geen gebruik van maken, dat voelde niet goed. Uiteindelijk vond ik online Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Heel bijzonder trouwens, want ik had er nog nooit van gehoord. En nu ik ze ken, kom ik ze overal tegen. Op televisie, op de radio, noem maar op.” 

Prettige voorwaarden

De kennismaking met Mogelijk voelde voor Bosch als een warm bad. “Ik had gelijk een positief gesprek en goed gevoel. Ze waren heel duidelijk: dit was geen enkel probleem. Ik kon het bijna niet geloven.” 

Nadat Mogelijk het pand van Bosch op de dinsdag publiceerde op het platform, werd het dezelfde dag om 11 uur direct geclaimd door een investeerder. “Ongelooflijk, het lijkt echt alsof Mogelijk de enige is die dit kan regelen”, zegt hij. “Het is prima en snel geregeld onder prettige voorwaarden, heel verfrissend om dat ook eens mee te maken. En als ik wil, kan ik boetevrij aflossen als ik een keer een goed jaar heb gedraaid en wat geld over heb. Heel flexibel allemaal. Je merkt dat het in het DNA van Mogelijk zit om ondernemers te helpen.”

Actueel aanbod 

Wilt u ook een ondernemer helpen aan een financiering voor een bedrijfspand tegen een aantrekkelijk rendement, bekijk dan snel ons actuele aanbod met investeringsaanbiedingen. Of lees meer over het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds waarbij meerdere beleggers samen de objecten van meerdere aanvragers financieren. Fonds V is nu open voor inschrijving, met 6% geprognosticeerd rendement. U bent uiteraard ook van harte welkom op een van de aankomende kennissessies, waarvan we er één gepland hebben op het prachtige kasteel Nyenrode (27 juni).

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.