Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Herfinanciering pand maakt overname van 4 bedrijven mogelijk

Vier jaar geleden maakte eigenaar en oprichter van het bedrijf Pegamento Serge Poppes werkkapitaal vrij door een van zijn panden te herfinancieren bij Mogelijk. Dit werkkapitaal droeg met succes bij aan de verdere groei en ontwikkeling van zijn bedrijf.

Pablo de Loor, medeoprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen weet het nog goed: “Vier jaar geleden kwam de aanvraag van Serge Poppes binnen. Het was een bijzondere aanvraag omdat hij een pand wilde herfinancieren waarbij het vrijgekomen kapitaal zou worden ingezet voor zijn bedrijf dat niets te maken had met het betreffende pand.” Serge vult aan: “Alleen al vanwege die reden, was het bij reguliere geldverstrekkers kansloos, Mogelijk ziet het anders. Zij kijken naar de waarde van het pand en de zekerheden die dat biedt voor de betreffende investeerder. Natuurlijk keek Mogelijk ook naar of ik als debiteur de lasten kon dragen en of ik de vrijgekomen middelen zakelijk zou aanwenden, dat was vrij snel duidelijk. Het ondernemerschap en het denken in oplossingen was iets wat mij aansprak bij Mogelijk. Het klikte meteen.”

Investeerder kiest vaker voor objecten in zijn eigen regio

“Het pand dat we hebben geherfinancierd is een mooi bedrijfspand in Waardenburg. De investeerder die het gefinancierd heeft, komt uit de buurt van Waardenburg en was bekend met de locatie en het object. Voor hem voelde het ook direct goed. We zien vaker dat investeerders kiezen voor financieringsaanbiedingen in hun eigen regio. Logisch, omdat je dan zonder dat je een informatie memorandum hoeft te raadplegen precies de situatie kent”, aldus Pablo.

Substantieel kunnen groeien

Serge Poppes is ondernemer in hart en nieren en heeft zich in zijn carrière altijd beziggehouden met het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. “Ik ben nog elke dag blij met de financiering die ik kreeg. Ik heb er in totaal vier bedrijven van kunnen overnemen en daarmee substantieel kunnen groeien.”  Sinds 2019 is Serge CEO van Pegamento. Dit bedrijf richt zich op het optimaliseren van klantinteracties, zodat dat deze slimmer, kwalitatief hoogwaardig en met meer persoonlijke aandacht voor de klant kunnen worden uitgevoerd. “Het is heerlijk om te ondernemen op deze manier, het geeft mij heel veel vrijheid.”