Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

'Heb toegevoegde waarde van Mogelijk ervaren'

Marco Kastelein, financieringsdesk Auxillium Adviesgroep

Sinds een half jaar werken wij samen met Mogelijk via het partnerplan. Als onafhankelijk adviseur staan wij 330 aangesloten accountantskantoren in Nederland bij. Inmiddels kan ik met recht zeggen dat ik de toegevoegde waarde van het model van Mogelijk heb ervaren. Voor MKB’ers die vastgoed willen financieren, kan het een uitkomst zijn. En voor wie zijn geld wil laten renderen, is het een geborgde manier van investeren.

De Auxillium Adviesgroep is een half jaar geleden een partnership aangegaan met Mogelijk. Als financieel specialist voor accountants die het midden- en kleinbedrijf bedienen, worden we regelmatig ingehuurd vanwege onze kennis over het verstrekken van financieringen. Wat je merkt, is dat onder accountants veel kennis is over bestaande financieringen, maar dat de alternatieven minder goed in beeld zijn. Mijn missie met de financieringsdesk van Auxillium is dan ook: accountants kennis aanbieden over alternatieve financieringsmogelijkheden. Aangesloten accountants nemen vaak contact op als ze vastlopen in een financieringstraject. “Hoe zou jij dit aanpakken?”, is dan de vraag van de accountant en indirect van zijn cliënt. Er zijn alternatieven en in een aantal gevallen is het model van Mogelijk dan een oplossing.

Op zoek naar alternatieven

Recent kwam een accountant bij mij met een casus. Zijn cliënt had de kans om een bedrijfspand voordelig in bezit te krijgen. Hij had plannen om waarde aan het pand toe te voegen door er een verdiepingsvloer in te bouwen, maar hij had nog geen huurder. Deze ondernemer stond ook open voor een snelle doorverkoop na de verbouwing. Het bedrag dat hij moest financieren, bedroeg € 150.000,-- en na de verbouwing zou het pand zeker substantieel in waarde zijn gestegen. Bancair kreeg hij een financiering niet voor mekaar. Dat bleek gewoon niet te passen in het systeem dat de bank moet hanteren. Die wees op de mindere jaren die hij als ondernemer achter de rug had. Ook het feit dat hij nog geen getekend huurcontract had, deed zijn zaak geen goed. Samen met zijn accountant ging de ondernemer op zoek naar alternatieven.

Boetevrij aflossen

Ik was blij dat ik hen kon wijzen op de mogelijkheid om een zakelijke hypotheek af te sluiten bij Mogelijk. Nog mooier was het dat wij vanuit Auxillium extra snel konden schakelen met Mogelijk. Doordat wij partner zijn van Mogelijk, zijn wij goed op elkaar ingespeeld wat de snelheid nog meer ten goede komt. De betreffende ondernemer en zijn accountant zagen direct de voordelen. Vervroegd boetevrij aflossen en de lage aflossingscomponent sprongen er bij hen ook direct uit. De accountant herkende de kwaliteit van het model en zag de zekerheid voor de hypotheekverstrekker. Bij Mogelijk herkenden ze de kwaliteit van het vastgoed en dat heeft in hun businessmodel ook prioriteit. De courantheid van het pand is daarin vele malen belangrijker dan cijfers van enkele jaren geleden. En het recht van eerste hypotheek voor de investeerder is natuurlijk een ijzersterk verhaal.

Blijvend bestaansrecht

De werkwijze van Mogelijk en het model waar zij zich van bedient, heeft blijvend bestaansrecht. Dat bewijst de bijna veertig miljoen euro aan hypotheken wel die ze daar in amper twee jaar hebben gerealiseerd. In de toekomst zal er ook weinig veranderen aan de houding van banken ten aanzien van zakelijke hypotheken onder de vijf ton. MKB’ers blijven daarom moeite houden om vastgoed te financieren. Zij moeten dus op zoek naar alternatieven. Mooi dat wij die, in samenwerking met Mogelijk, kunnen bieden!

ik wil investerenik wil een zakelijke hypotheek