Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dierenspeciaalzaak verduurzaamt pand met financiering van Mogelijk

Sinds 1989 runt Rob Koree dierenspeciaalzaak Verhoog, gevestigd in een 110 jaar oud pand in het centrum van Voorschoten. “Om de ruimte te krijgen om het pand op te knappen en te verduurzamen, had ik een financiering nodig”, vertelt Rob. “Uiteindelijk kwam ik bij een fiscalist terecht die mij in contact bracht met Mogelijk.”

“Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop Mogelijk ondernemers en financiers bij elkaar brengt. Ik vind het prima dat Mogelijk de investeerder zekerheid geeft en administratieve lasten overneemt. Voor mij is het alleen maar perfect dat ik een financier heb gevonden. We zijn bij de notaris geweest, het geld is binnen en daarmee heb ik de hypotheek afgelost. Zo hoort het te werken, ik heb een heel mooi pand dat een waarde vertegenwoordigt die de financiering goed dekt. Ik ben enorm blij dat het via Mogelijk gelukt is. Ik ga nu al mijn energie steken in het opknappen van mijn winkel die fantastisch draait en gelukkig open mag in coronatijd. Ik heb zeer veel vertrouwen in de toekomst.”

Ondernemers helpen om een succesvol bedrijf op te bouwen

Toen investeerder Ronald Ravesteijn een tiental jaren geleden een pand wilde kopen, kwam hij terecht bij mede-oprichter en eigenaar van Mogelijk Maarten Rövekamp. “Hij heeft me heel goed geholpen. Een paar jaar later kan ik met mijn opgebouwde kapitaal andere ondernemers helpen. Voor mij is het ontzorgen dat Mogelijk doet heel belangrijk, zodat ik al mijn aandacht bij mijn onderneming kan houden. Het geld dat ik verdien wil ik veilig parkeren, maar ik wil wel dat er wat goeds mee gebeurt. Bij Mogelijk kan dat.”

Investeren in duurzaamheid

“Nog mooier is als je ook nog in duurzaamheid kunt investeren. Het verhaal van de dierenspeciaalzaak in Voorschoten sprak me aan: een ondernemer die zijn hele leven aan een zaak werkt en het pand moest overnemen omdat zijn compagnon eruit stapte. Het is een oud pand dat verduurzaamd moet worden. Ik vind het mooi dat ik hem kan helpen. In verhouding loop ik geen groot risico want hij draagt zelf bij en het is een mooi historisch pand op een goeie plek. Mijn dochters zijn gaan kijken en waren heel enthousiast. Zo kan een financiering bijdragen aan verbinding, heel anders dan saaie en kale aandelen. Het levert rendement op, maar ook leuke contacten.”

Luister hier de hele podcast