Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De vijf zekerheden van Mogelijk voor investeerder bijzonder

“Ondernemers die bij traditionele financiers geen gehoor vinden, kunnen bij partijen als Mogelijk toch financiering vinden. Dat vind ik een hele mooie ontwikkeling. De afgelopen tijd zijn verhuurhypotheken sterk in opkomst. Ondernemers die een financiering nodig hebben om een pand te kopen dat ze commercieel gaan verhuren, kunnen bij Mogelijk aankloppen voor De Verhuurhypotheek. Daarnaast worden ondernemers en investeerders bij elkaar gebracht door middel van De Ondernemershypotheek: via Mogelijk financiert een investeerder bijvoorbeeld het bedrijfspand van een ondernemer. Dit model biedt de geldnemer ondernemerskansen en de geldgever een optie om rendement te behalen op zijn of haar vermogen. "In het geval van Mogelijk wordt daarbij bovendien altijd hypothecaire zekerheid verstrekt”, vertelt advocaat Jelmer Baukema van Van Doorne, gespecialiseerd in (non-bancaire) financieringen.

Hypothecaire zekerheid

“De eerste van de vijf zekerheden van Mogelijk - hypothecaire zekerheid - creëert voor de investeerder een bijzondere verhaalsmogelijkheid op het gefinancierde onderpand. Het eerste recht van hypotheek is een sterk recht dat ervoor zorgt dat de geldgever voorgaat op de meeste andere schuldeisers als de geldnemer zijn of haar verplichtingen niet nakomt. De huidige vastgoedmarkt is natuurlijk goed en dat maakt dat het hypotheekrecht de nodige zekerheid biedt dat een investeerder zijn geld of een deel daarvan uiteindelijk terugkrijgt. De tweede zekerheid is het feit dat de geldnemer meetekent in privé. De geldgever kan hier aanspraak op doen als het onderpand onvoldoende opbrengt. Bovendien zorgt zo’n borgstelling ervoor dat de geldnemer echt een belang heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen: het privévermogen blijft dan buiten schot.”

“De derde zekerheid verplicht de geldnemer tot minimaal 15% eigen inbreng waardoor deze niet volledig afhankelijk is van de financiering. Als het object verkocht wordt, mag de geldgever zijn vordering daaruit als eerste voldoen. De secundaire opstalverzekering vormt de vierde zekerheid: een overkoepelende opstalpolis voor als de geldnemer dat niet op orde blijkt te hebben. De vijfde zekerheid is de overname van een deel van het debiteurenrisico door Mogelijk Plus. Verkoop van het onderpand is een rigoureuze maatregel die je niet inzet na één gemiste betaling. Mogelijk Plus zorgt dat de geldgever in ieder geval niet het risico loopt geen inkomsten te ontvangen uit door de geldnemer verschuldigde rente en aflossing.”

Heel professionele organisatie

“Wij adviseren Mogelijk al jaren met veel plezier over allerlei juridische aspecten. Er zit een heel goeie match in hoe wij naar dingen kijken en hoe zij dat doen: erg servicegedreven en je klant écht vooropstellen: ik merk dat Mogelijk heel loyaal is naar de klant. Ik vind het leuk om te zien dat Mogelijk zo enorm gegroeid is en dat wij daarin de afgelopen jaren ook zijn meegegroeid. Van een relatief kleine groep mensen in hun kleine kantoortje in Breukelen naar waar ze nu zitten met 70+ mensen en een heel professionele organisatie runnen. Hartstikke leuk om te zien dat dat binnen zo korte tijd is gelukt.”