Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De ondernemer achter Fort 1881 kan dankzij investeerder via Mogelijk weer door

Dit artikel is onlangs verschenen op FD.nl

Zijn personeel was weg, zijn agenda leeg en zijn buffer geslonken. Jurgen Beumer, eigenaar van evenementenlocatie Fort 1881 in Hoek van Holland, had na twee jaar corona de tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Zo kon hij zijn zakelijke hypotheek aflossen én verder bouwen aan de toekomst. Die tijd kreeg hij dankzij een herfinanciering van zijn pand door Mogelijk.

Fort 1881 is een evenementenlocatie met een museum en horecagelegenheid in een voormalig kustverdedigingsfort aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Beumer is de creatieve ondernemer die het maximale uit deze historische locatie wilde halen. Het plan van Beumer behelsde naast het museum, de evenementenlocatie en horeca ook een sociaal-maatschappelijke doelstelling: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dragen bij aan het behoud van het cultureel erfgoed.

Corona legde alles stil

Het fort is een enorm gebouw met een gangenstelsel van maar liefst drie kilometer lang. Een enorm én uitdagend project, dat hij stap voor stap aangepakt heeft. Tot het hele bedrijf plots stil kwam te liggen door de uitbraak van het coronavirus. Beumer vertelt: “Ik was een financiering aangegaan bij een reguliere bank. De aflossing werd tijdelijk geparkeerd, ik hoefde enkel de rente te betalen. Maar toen de pandemie ten einde liep, was de coulance ver te zoeken: corona is voorbij, dus we willen weer rente én aflossing zien. Maar we waren twee jaar dicht geweest, ons personeel had ander werk gevonden en onze agenda was leeg.” Beumer hield onverminderd geloof in de potentie van zijn zaak. Hij moest alleen van de bancaire financiering af die als een strop rond zijn nek voelde. Dus klopte hij aan bij onafhankelijk adviesbureau Credion.

Een financierder die meedenkt

Specialist bedrijfsfinancieringen, Marco de la Rie, vertelt: “Veel financierders willen de historie van je bedrijf inzien. Maar als je twee jaar dicht bent geweest, dan kun je geen fantastische resultaten presenteren.” Mogelijk was daarin de uitzondering. “Bij Mogelijk kijken ze hoe je een casus wél voor elkaar krijgt, in plaats van dat ze uitleggen waarom ze het vooral niet zouden moeten doen. Binnen een paar weken was de ondernemershypotheek geregeld. We hebben via Mogelijk een bedrag geleend, waarmee we de financiering bij de bank volledig hebben afgelost. Daarbij hebben we heel goede afspraken gemaakt. Zo heeft de zakelijke hypotheek maar een korte looptijd van drie jaar en kan ik zelf bepalen wanneer ik aflos. Dat scheelt aanzienlijk”, vertelt Beumer.

Van ondernemer tot ondernemer

Mogelijk brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Toen de casus van Beumer online werd gepresenteerd aan investeerders uit het netwerk van Mogelijk, was er gelijk een investeerder die de financiering claimde. “Die investeerder is zelfs bij ons langsgekomen. Er was direct een klik. De investeerder is zelf ook ondernemer en heeft heel lang zijn eigen zaak gehad. Bovendien zag hij ook in dat er weinig risico was met zo’n uniek fort als onderpand. Dankzij deze investeerder ben ik in staat om mijn plannen verder uit te werken.”

Credion over Mogelijk

Credion is de grootste onafhankelijk intermediair in Nederland voor het verstrekken van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen aan het mkb. “Een van de partijen waarmee we zakendoen is Mogelijk”, vertelt Edwin ten Cate van Credion Associatie. “Mogelijk biedt unieke oplossingen. Bij Mogelijk is gaan ze áltijd op zoek naar de ‘ja’. Bovendien zijn de lijntjes kort, is het contact persoonlijk en plezierig en zijn ook de producten goed. Daarom werken wij al vanaf dag één graag met hen samen.”

Vastgoedfinanciering voor u

Bent u ondernemer en zoekt u financiering voor uw bedrijfs-, horeca- of winkelpand of agrarisch vastgoed? Zolang het zakelijk vastgoed is, kan mogelijk het financieren. Doe vrijblijvend de quickscan en hoor binnen 2 werkdagen welke leensom haalbaar is.