Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Als ik knap woon, wil ik dat mijn huurders ook knap zitten"

André Ekkebus is pas 51 en werkt zeven dagen per week. Toch voelt het voor hem of hij met pensioen is: zijn ontstoppingsbedrijf heeft hij verkocht en hij steekt al zijn tijd in zijn vastgoedportefeuille die hij heeft opgebouwd dankzij hard werken, scherpe deals en financiering van Mogelijk, waar hij klant is van het eerste uur.

“Ik ben net begonnen met het opsplitsen van een groot bedrijfsgebouw met woningen erbij”, vertelt André. “Best een groot project, maar klussen is mijn hobby dus dit voelt niet als werk.” Werken deed André in zijn leven genoeg. Hij skipte schoolreisjes om met de loodgieter mee te gaan en geld te verdienen en ging na de zesde klas lagere school direct aan het werk. Hij bouwde samen met zijn vrouw Andrea een mooi klus-/ontstoppingsbedrijf op dat ze wegens hun beider voornamen ‘Andrés’ noemden.

Een eerste woning voor de verhuur

Zijn avonturen in het vastgoed startten met de aankoop van een kleine woning in Den Helder, twee straten achter hun eigen huis. “Ik kom niet uit een welgestelde familie; alles wat ik heb, heb ik met mijn eigen handen opgebouwd. Met hard werken, zuinig zijn en hier en daar wat geluk. En nu was het tijd voor een beetje lef. Mijn vrouw was niet enthousiast over de plannen”, weet André nog. “Maar ze wist dat als ik ergens mijn zinnen op heb, ik niet makkelijk om te praten ben.”

De eerste woning voor de verhuur wist André aan te kopen met financiële hulp van een kennis. “Je hoeft zelf geen tonnen op de plank te hebben liggen. Er is niets mis mee om geld van een ander te benutten om jouw eigen vermogen voor je te gaan laten werken”, aldus André. Dus toen hij in 2016 aan tafel kwam bij Mogelijk, was hij niet onbekend met het concept van een private financier. André maakte kennis met oprichter Pablo de Loor die op dat moment voor Mogelijk de eerste aanvragen behandelde. Het werd een succesvolle vastgoedfinanciering en het persoonlijk contact tussen André en Pablo is er nog steeds. “Als ik contact zoek bij Mogelijk, bel ik Pablo”, aldus André.

Gedroomde klant voor Mogelijk

Pablo herinnert zich deze transactie ook nog goed. “We waren net uit de startblokken en daar kwam André aan. Eigenlijk de gedroomde klant voor Mogelijk; een hardwerkende ondernemer die woningen tegen een goede prijs inkoopt en zelf opknapt om te verhuren. Toch was het die eerste keer niet makkelijk was om de financiering te regelen. Den Helder stond destijds niet bovenaan de lijst van meest aantrekkelijke steden om vastgoed aan te kopen voor de verhuur. Maar door de manier waarop André het aanpakt, gaat het bij hem heel goed.”

Toen de investeerders wat twijfels hielden, is het idee van Mogelijk Plus ontstaan: Mogelijk garandeert de maandelijkse uitbetaling van rente en aflossing wanneer een geldnemer dat niet kan. Dat trok investeerders toen snel over de streep. 

Ook de relatie van André die zijn eerste pand mede financierde, stapte in het concept van Mogelijk, inclusief Mogelijk Plus. Daarmee nam Mogelijk de leningsadminstratie voor haar rekening. André: “Voor mij was dat heel fijn, want nu kreeg ik maandelijks heel duidelijke overzichten van lening, aflossingen en rente.”

Groeiende portefeuille

En zo groeide de vastgoedportefeuille van André gestaag verder. Pablo: “Hij doet dat erg goed. Hij weet woningen voor een goede prijs aan te kopen, knapt ze vervolgens heel goed op en verhuurt de woningen met een lange termijnvisie. Hij vangt liever € 700 huur van iemand die er jaren blijft zitten dan € 1.300 van iemand die het na een half jaar uitgewoond achterlaat.”  “Men verklaart me wel eens voor gek als ze zien wat ik aan de woningen doe”, vertelt André. “Maar ik zou het niet anders kunnen; als ik knap kan wonen, dan moeten mijn huurders er ook knap bij zitten.”

Nieuwe fase; nieuwe plannen

Eind 2021 belde André Pablo weer, met nieuwe plannen. "We hebben het bedrijf verkocht en konden een groot project aankopen: twee woningen, appartementen, een loods ruimte en kantoor. We gaan het flink verbouwen, opsplitsen en boven komt er een serie self-storage units.” Ook nu hielp Mogelijk in de financiering. Pablo: “We hebben direct de hele portefeuille van André onder de loep genomen. Door zijn woningen onder te brengen in de Verhuurhypotheek met lage rente, ontstond er meer ruimte om de bedrijfsgebouwen in de Ondernemershypotheek te financieren. Dat geeft André maximale speelruimte om de verbouwingsplannen te realiseren.”

Of André ooit nog naar een bank stapt voor een financiering? “Nee hoor, ik bel Pablo. Bij een bank zien ze je toch in de eerste plaats als een risico. Bij Mogelijk zien ze de ondernemer en zien ze de kansen die ik ook zie.”