Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat zijn de netto maandlasten voor een hypotheek?

Bij hypotheken wordt vaak gesproken over bruto en netto hypotheeklasten. De bruto maandlasten bestaan uit rente en aflossing - hetgeen je maandelijks moet betalen. Ondernemers die een zakelijke hypotheek afsluiten, kunnen de rentekosten aftrekken van de bedrijfskosten. Dat verlaagt de hoogte van de (winst- of inkomsten)belasting die moet worden afgedragen. Wanneer je dat voordeel aftrekt van de bruto maandelijkse hypotheeklasten, kom je uit op de netto maandlasten. 

Hoe bereken ik de netto maandlasten voor een hypotheek?

De bruto maandlasten voor een zakelijke hypotheek bij Mogelijk bestaan uit aflossing, rentekosten en administratiekosten (0,375% op jaarbasis over de initiële leensom). Aangezien u iedere maand aflost, zullen de rentekosten ook steeds iets lager worden. 

Omdat de rentekosten en administratiekosten aftrekbaar zijn van de bedrijfskosten, drukt dat de winst en daarmee de af te dragen winst- of inkomstenbelasting. Om de netto maandlasten te berekenen moet u het belastingvoordeel dat dat oplevert, aftrekken van de bruto maandlasten. 

Het daadwerkelijke belastingvoordeel is uiteraard afhankelijk van uw situatie, bijvoorbeeld of en hoeveel winst uw bedrijf maakt en in welk belastingtarief uw winst/ inkomen belast wordt.