Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat de inleg van deelnemers aan het fonds belegt in vastgoed. Bijvoorbeeld in:

  • huizen
  • winkels
  • kantoren
  • bedrijfspanden
  • supermarkten
  • gezondheidscentra

Instappen in een vastgoedfonds kan door het aankopen van één of meerdere participaties of aandelen in een vastgoedfonds. Vervolgens gebruikt het fonds het belegde vermogen voor het aankopen van onroerend goed.

Voordelen van beleggen in vastgoedfondsen

Een groot voordeel van beleggen in een vastgoedfonds is de spreiding van vermogen over meerdere vastgoedobjecten. Dit verlaagt uw risico. Vastgoedfondsen keren vaak dividend uit, bijvoorbeeld eens per kwartaal. Dat geeft u als belegger een stabiele bron van inkomen. Bij beleggen in een vastgoedfonds hoeft u zich als belegger geen zorgen te maken over onderhoud van panden of het vinden van huurders. De fondsbeheerder regelt dit voor u.

Nadelen van beleggen in een vastgoedfonds

Een nadeel van beleggen in vastgoedfondsen is dat u zelf niet kunt bepalen waarin u belegt. Dat wordt immers gedaan door de fondsbeheerder. Ook zijn de risico’s die verbonden zijn aan het beheer van vastgoed, zoals leegstand, onderhoudskosten, schade of waardevermindering, voor het fonds en dus voor u, zij het gespreid over een groot aantal panden.

Is het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds ook een vastgoedfonds? 

Nee, het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is geen vastgoedfonds maar een vastgoed financieringsfonds. Ook bij het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds verzorgt en bepaalt de fondsbeheerder waar uw inleg in wordt geïnvesteerd, uw inleg wordt verspreid over meerdere investeringen en u ontvangt op regelmatige basis uw dividend. Het Zakelijke Hypotheken Fonds van Mogelijk is volledig anders dan een vastgoedfonds. Het Zakelijke Hypotheken Fonds koopt zelf geen vastgoed aan, maar verstrekt zakelijke hypotheken aan ondernemers met het vastgoed als onderpand (met eerste recht van hypotheek). Omdat Mogelijk nooit voor 100% van de waarde van het pand financiert, is vermogensbehoud nagenoeg zeker. Dat maakt beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een behoudende vorm van beleggen met een stabiel rendement en stevige zekerheden.

Brochure aanvragen