Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Zolang het zakelijk vastgoed is, kunnen wij het financieren

Pablo de Loor, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Een bedrijfshal met kantoorruimte, een kantoorpand, een fabrieksruimte en een artsenpraktijk. Zo maar een greep uit de variëteit aan objecten die via ons model van een financiering zijn voorzien. Als overeenkomst hebben ze allemaal dat het zakelijk vastgoed betreft. Het is de voorwaarde om via Mogelijk geld te lenen of uit te lenen. Eigenlijk kunnen wij stellen dat, zolang het zakelijk vastgoed is, wij het kunnen financieren.

Voorbeelden van projecten

Ondernemers en investeerders kunnen nu ook een indruk krijgen van de aanvragen die via Mogelijk worden gefinancierd. Via gerealiseerd op onze website presenteren wij een greep uit de reeks financieringsaanvragen die tot stand zijn gebracht.  Het laat goed zien hoe verschillend de objecten zijn en de grootte van de range gefinancierde bedragen. Allemaal hebben ze het kenmerk dat het zakelijk onroerend goed betreft.

Rentepercentages

Bij Mogelijk zijn we helder over onze wijze van zaken doen. Op de pagina met gerealiseerde aanvragen is dan ook precies te zien wat het rentepercentage is dat de ondernemer betaalt en de investeerder ontvangt. Hier zit een verschil tussen. Dit doen wij opdat wij voor onze investeerders het debiteurenrisico op de betaling van de rente- en aflossing overnemen.  Als de ondernemer onverhoopt niet aan zijn verplichtingen voldoet, dan neemt Mogelijk de betaling voor zijn rekening. Zodoende borgen wij dat de investeerder zijn maandelijkse betaling gewoon binnenkrijgt. Het is aan ons om te zorgen dat de ondernemer alsnog aan zijn betalingsverplichtingen voldoet.

Loan-to-value

Op de pagina gerealiseerd is nog een belangrijk aspect inzichtelijk gemaakt. Per project laten we de loan-to-value zien. Deze zogenoemde LTV geeft de verhouding weer van de leensom ten opzichte van de waarde van het object. Soms is het te lenen bedrag zeer laag ten opzichte van de waarde van het onroerend goed. In dat geval heeft de ondernemer met eigen geld het grootste deel al gefinancierd. De zekerheid voor de investeerder is dan nog groter. Immers, de investeerder die het geld voor de hypothecaire lening heeft verstrekt, heeft het recht van eerste hypotheek op het hele object. Een grotere zekerheid bestaat niet.

Mocht de LTV te hoog zijn, dan houdt het ook bij Mogelijk op. Met andere woorden, als er bijna geen eigen geld in het object zit en dus het overgrote deel moet worden geleend, dan is de LTV voor ons te hoog. Een ‘no-go’. Er moet een substantieel deel (minimaal 15%) eigen geld in de aanvraag zitten. Indien dat het geval is dan kunnen wij nagenoeg ieder zakelijk onroerend goed van een financiering voorzien.