Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer kiest twee keer voor Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Op de Grote Markt in Goes verkoopt Norbert Schoenmakers de lekkerste delicatessen: allerlei soorten kaas, belegde broodjes, ambachtelijk Italiaans ijs en bijzondere flessen port, wijn en 75 biersoorten. Vooral in de zomermaanden wordt er bij Norberto Lekkernijen heel hard gewerkt. In die periode rijdt Norbert met zijn ijskar over campings en runt zijn vrouw de delicatessenwinkel.

Vier jaar geleden verhuisde Norbert naar Zeeland. Na jarenlang in Brabant als kok te hebben gewerkt, startte hij een delicatessenwinkel in Goes. “We zitten vlakbij de kust en de stadshaven, Goes is een geliefde toeristenplek”, vertelt hij.  Begin 2019 kocht Norbert zijn eerste bedrijfshal toen de verhuurder deze na 3 jaar wilde verkopen. Hij had eigenlijk geen keus, want al zijn spullen stonden erin: dozen wijn en port, vrieskisten, de ijskar en verpakkingsmateriaal. De zoektocht naar financiering was niet makkelijk. Bij de bank moest hij een grote hoeveelheid papierwerk en cijfers aanleveren. “Er gingen zomaar 7 weken overheen, die tijd had ik helemaal niet. Ik kwam bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen terecht, waar ze de tijd namen voor een kennismakingsgesprek. Dat vond ik belangrijk; het gaat tenslotte over een grote aankoop voor veel geld. Mogelijk is veel flexibeler als het gaat om bedrijfsobjecten. Ik kon 65% van het benodigde bedrag lenen, want als ondernemer stop je er ook eigen geld in.”

Nieuwe bedrijfshal

De investeerder die de transactie met Norbert aanging, wilde graag een keer langskomen om te zien aan wie hij zijn geld uitleende. “Hij is met zijn vrouw bij ons op bezoek geweest en het klikte goed. Hij stelde voor om samen naar de notaris te rijden als er getekend zou gaan worden. Onderweg hebben we anderhalf uur gepraat. Hij zei: ik heb een zwak voor mensen die 7 dagen in de week werken.”

Nieuwe lening

“In de periode dat ik bezig was met de aankoop van de eerste bedrijfshal, heb ik tegelijkertijd mijn interesse kenbaar gemaakt in een nieuwbouwproject. Inmiddels is de bouw afgerond en heb ik via Mogelijk opnieuw een lening gekregen. Het grote voordeel van nieuwbouw is, dat je je eigen wensen kunt inbrengen. Ik heb het precies laten tekenen zoals ik het wilde hebben en ben heel blij met de nieuwe hal én met de investeerder die mij wilde ondersteunen. Mogelijk is een echte aanrader, ze zijn flexibel en denken letterlijk in mogelijkheden.”