Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Netwerken op de vastgoedbeurs MIPIN in Cannes

Overheden, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en vastgoedbeleggers vinden elkaar ieder jaar op de MIPIM in Cannes. Deze uitzending van Vastgoed Gezocht werd dan ook niet opgenomen in de BNR-studio, maar vanuit een villa met uitzicht over de zee, met Maarten de Gruyter als gastheer. De vraag van deze week: hoe wordt Nederland ontwikkeld door de gesprekken aan de Côte d’Azur?

Te gast in de villa is Huib Bossevain, de CEO van Annexum, beheerder van diverse vastgoedfondsen. Net als vele anderen is hij deze dagen niet op de beursvloer te vinden. “Ik voel er niks voor om tweeduizend euro neer te leggen voor een ticket. En dat is ook niet nodig; een groot deel van het programma vindt buiten de beurs plaats. Ik heb zo’n vier tot vijf afspraken per dag, de rest zijn toevallige ontmoetingen op de boulevard. Juist die ontmoetingen hebben we tijdens de coronaperiode ontzettend gemist. Vastgoed is namelijk een gefragmenteerde wereld, die hier samenkomt. Ook voor gemeentes is het belangrijk om hier te zijn. Want voor alles wat er gebouwd wordt, is kapitaal nodig. Niet alleen van banken, maar ook van mensen met eigen vermogen. Hier kunnen ze in contact komen met die mensen om zo belangrijke deals voor de ontwikkeling van Nederland rond te krijgen.”

Luister de hele podcast

 

Beleggen in het supermarktvastgoedfonds

Huib Bossevain geeft aan dat nieuwe, bijzondere vastgoedprojecten altijd uit zijn netwerk voortkomen. “Dat komt vanachter een scherm niet van de grond. Er zijn veel stakeholders, die je echt moet ontmoeten. Ik ben heel blij dat we hier weer zijn.” De focus van Annexum op de financiering van supermarktvastgoed liep tijdens de coronaperiode wél door. “Supermarkten liepen natuurlijk ontzettend goed tijdens de coronaperiode, waardoor ze in waarde zijn gestegen. Lang waren supermarkten niet sexy voor beleggers om in te investeren. Toch is het een stabiele inkomstenbron; supermarkten blijven altijd open en vormen, ondanks de opkomst van online boodschappen doen, nog steeds een essentieel onderdeel van de voedselinfrastructuur. Omdat supermarkten niet willen dat er een concurrent in het pand komt, gaan ze vaak huurcontracten met een lange looptijd aan.” Beleggers investeren gemiddeld 35 tot 50 duizend euro in het supermarktfonds en ontvangen zeven procent rendement.

Netwerken – Holland Metropole op de beurs

Presentator Maarten Bouwhuis nam een kijkje op de beursvloer. Daar ging hij in gesprek met vertegenwoordigers van Holland Metropole, een samenwerkingsverband tussen de vijf grote steden en vastgoedbedrijven. “Wij zijn hier om in gesprek te gaan met andere metropolen in Europa. We willen informatie ophalen, kennis uitwisselen en met elkaar kijken hoe we die kennis kunnen toepassen. Er zijn veel steden in Europa die te maken krijgen met de zeespiegelstijging, hoe gaan zij daarmee om? En welke internationale marktpartijen hebben een goede oplossing? Ook hadden we bijvoorbeeld een inspirerende bijeenkomst met andere Europese steden over hoe zij omgaan met de enorme hoeveelheid hotels.”

Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

Het Zakelijke Hypotheken Fonds is de nieuwste propositie van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Dit is geen traditioneel vastgoedfonds. Wat het verschil is, leest u hier.