Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk signaleert groeiende financieringsbehoefte recreatiewoningen

“Recreatiewoningen zijn erg in trek bij vastgoedbeleggers, dat merken wij aan de groei van het aantal financieringsaanvragen. Wij zijn enthousiast over het financieren van recreatievastgoed, dit past uitstekend binnen het model van Mogelijk”, vertelt Miranda Landkroon-Wiegmans, accountmanager bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

De afgelopen maanden bracht Mogelijk financieringen tot stand voor een kleinschalig park met 13 woningen, een molen die is omgebouwd tot recreatiewoning voor 12 personen en diverse woningen op de bekende parken geëxploiteerd door onder andere Roompot en  Droomparken. Er zijn bijna geen recreatiewoningen meer te koop aan de Nederlandse kust. “We vermoeden dat recreatiewoningen mede in trek zijn vanwege de coronacrisis. Vastgoedbeleggers zien kansen; vakantie in eigen land is populair waardoor het uitstekend gesteld is met de verhuurbaarheid.”

Stabiele investeringsmogelijkheid

“Voor onze investeerders biedt het financieren van recreatiewoningen een mooie en stabiele investeringsmogelijkheid met een aantrekkelijk rendement. Essentieel, zoals bij alle objecten die we financieren, is de kwaliteit van het vastgoed, de ligging en of het object op eigen grond ligt of dat er sprake is van erfpacht. In geval van erfpacht beoordelen we het erfpachtcontract. We kijken dan bijvoorbeeld naar de looptijd van de overeenkomst.”

Zekerheid voor investeerders

“Wij kijken ook naar een gezonde loan-to-value” vervolgt Miranda. “De loan-to-value (LTV) is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Hoe lager de LTV hoe meer zekerheid dat biedt voor de investeerder die de zakelijke hypotheek financiert. Ook gaan we na of het vastgoed onderdeel uitmaakt van een kleinschalig of groter park en of er gebruik kan worden gemaakt van voorzieningen. Uiteraard kijken we ook naar de verhuurbaarheid en wat de financiële positie is van de aanvrager. In het model van Mogelijk is alles erop gericht om de investeerder zekerheid te bieden. Het financieren van recreatiewoningen past prima in het model van Mogelijk, dat biedt investeerders en vastgoedbeleggers kansen.”