Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk on tour met kennissessies over het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

Beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds biedt een interessante mogelijkheid om uw vermogen te laten renderen. Het biedt diversiteit, spreiding, gemak, ontzorging én een stabiel rendement. Voor mensen die willen weten hoe dat in zijn werk gaat, is Mogelijk ‘on tour’ met kennissessies over het fonds. Tijdens de sessies komt uiteraard ook de één-op-één financieringslijn aan bod.

Op dinsdag 27 september stond Mogelijk in het Zalmhuis in Rotterdam, een prachtige locatie met uitzicht over de Maas. Dirk Jan van der Hoeden, directeur institutionele markt, en Miranda Landkroon - Wiegmans, fondsmanager, verwelkomden namens Mogelijk een kleine 30 geïnteresseerden om hen informatie te geven over het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II. Dirk Jan: “Het was fijn om zoveel mensen te kunnen spreken en informatie te geven. We werden bijgestaan door een aantal van onze ervaren investeerders en Jelmer Baukema, een van de juristen van Van Doorne.”

Groter dan gedacht

Dirk Jan merkte dat de aanwezigen onder de indruk waren van het feit dat er ondertussen al ruim 100 mensen bij Mogelijk werkzaam zijn. “Men had dat nog niet zo door, maar als je bedenkt dat we al bijna voor een miljard aan zakelijke hypotheken hebben verstrekt, dan is het logisch. Het moet ten slotte op alle vlakken gemanaged worden, van ICT tot leningadministratie, van beheer tot marketing.”

Risicoprofiel

Over het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds kwamen voldoende vragen uit de zaal. Uiteraard waren er vragen over zekerheid. Welke risico’s kleven er aan deze vorm van beleggen en hoe gaat het Mogelijk fondsbeheer daarmee om? Miranda: “Iedereen begrijpt dat 100% zekerheid niet bestaat en dat aan beleggen risico’s verbonden zijn. Maar we konden goed toelichten wat het risicoprofiel is van beleggen in het fonds. Met een gevarieerde portefeuille aan zakelijk vastgoed met eerste recht van hypotheek is dat een relatief laag risico waar een aantrekkelijk rendement tegenover staat.”

Rendement

Ook het rendement was natuurlijk onderwerp van gesprek. Dirk Jan: “Voor het eerste fonds dat begin dit jaar sloot was het geprognosticeerd rendement 4,5%. In werkelijkheid behalen we nu meer dan 5%. We hebben het hele fonds kunnen investeren in hypotheken op kwalitatief goed vastgoed tegen een gemiddelde loan-to-value die net onder de 60% ligt. Met de gestegen rentes durven we nu voor het tweede fonds met een gerust hart een rendement van 5% te prognosticeren. Presteert het fonds beter dan dat, dan ontvangen de beleggers 80% van de overwinst. De andere 20% gaat naar Mogelijk als beloning voor de geleverde overprestatie.”

Interactie, vragen en antwoorden

Meer in detail kwamen er ook vragen over de fondsconstructie en juridische aspecten waar Jelmer Baukema van Van Doorne antwoord op kon geven. Miranda: “Het was een goede sessie met veel interactie, vragen en antwoorden. Je merkt dat er echt behoefte is aan zulke kennissessies en dat lang niet alle vragen per mail of chat-functie op de website kunnen worden afgehandeld.”

Uiteraard werd er ook aan de inwendige mens gedacht en is de sessie afgesloten met een hapje en een drankje. Dirk Jan: “Dat is dan ook het moment om even nader kennis te maken en aanvullende vragen te beantwoorden. Relaties opbouwen doe je toch het beste in een persoonlijke ontmoeting.”

Kom ook naar een kennissessie

Heeft u ook behoefte aan een persoonlijke ontmoeting en wilt u uw vragen zelf stellen aan de mensen van Mogelijk?  Kom dan ook naar een van de kennissessies. We komen op 5 oktober naar Zwolle en ontvangen u graag op 6 of 13 oktober bij ons op kantoor in Breukelen. Inschrijven voor de kennissessies kan hier. Of neem contact op met een van de fondscollega’s.