Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk biedt ook in deze crisis de juiste investeringsoplossing

“De crisis waar we in terecht zijn gekomen is zorgelijk. De onzekerheid is groot, maar elke crisis gaat voorbij. Ook deze. Als investeerder kijk ik nog scherper dan ik al deed. Maar ik zie dat Mogelijk dat ook doet. En dat versterkt het vertrouwen dat ik al had. Met de aangescherpte voorwaarden waarbij de LTV rond de 50% is en de rente voor investeerders 6%, is Mogelijk voor mij heel interessant. Juist nu”, vertelt investeerder Martin de Winter.

“Jarenlang heb ik een groothandel gehad in textiel. We leverden aan de detailhandel onder private label en een eigen merk. Tijdens de crisis in 2008 had de detailhandel het heel zwaar. Van sommige winkels halveerde de omzet, banken financierden niet meer waardoor ze onder druk kwamen en betalingsproblemen kregen. Wij fungeerden als leverancier in die tijd soms als een kredietlijn. Ik vond -omdat ik zelf ook ondernemer ben- dat ik moest helpen waar dat kon. De markt veranderde enorm en een aantal grote spelers ging de markt domineren. Twee jaar geleden besloot ik de zaak van de hand te doen. Voor mij was het niet rendabel genoeg meer. Op zoek naar investeringsmogelijkheden en risicospreiding, kwam ik in contact met Mogelijk.”

Defensieve investeringsvorm

“Mogelijk sprak mij direct aan. De drie oprichters spreken de taal van ondernemers en zij willen echt een positief verschil maken. Ze denken in mogelijkheden en oplossingen voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke hypotheek en ze bieden een interessante investeringsmogelijkheid aan investeerders. Bij Mogelijk financiert de investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Dat is zeer aantrekkelijk en veilig want het pand dient als onderpand. Zelf bezit ik vastgoed en heb ik aandelen. Ik wil mijn risico’s spreiden en doordat Mogelijk een zeer defensieve investeringsvorm met een goed rendement biedt, past het goed in mijn palet.”

Veel vastgoedkennis

Martin de Winter investeert sinds 2017 bij Mogelijk. “Het contact is persoonlijk en prettig. En ik zie dat er veel vastgoedkennis aanwezig is. Daar zitten de zekerheden in voor de investeerder dus die kennis is essentieel. Als er een interessante investeringsaanbieding voorbijkomt en ik neem een optie, dan rijd ik altijd zelf ook even naar het pand toe. Ik wil voelen hoe de omgeving is en het object zien. Omdat ik ondernemer ben geweest, ben ik gewend om overal doorheen te kijken. Als ik er ben, dan denk ik na over wat het ergste is wat er kan gebeuren. Mocht de ondernemer zijn lasten niet meer kunnen betalen, dan weet ik dat Mogelijk het debiteurenrisico overneemt. Maar stel dat het -in een uiterst geval- tot een executie moet komen, kan ik mijn investering er dan uit halen? Ik wil daar altijd zelf een gevoel bij hebben. Tot nu toe word ik elke keer als ik een object heb gezien, bevestigd in de kwaliteit van de investeringsaanbiedingen van Mogelijk.”

Kredietruimte voor ondernemers

“Voor ondernemers is Mogelijk, vind ik, ook interessant. Hoewel de rente wat hoger is, is de aflossing laag. Dat schept kredietruimte. Vanuit ondernemersperspectief is het ook fijn dat je tussentijds boetevrij kunt aflossen. Maar ook voor de investeerder is er genoeg flexibiliteit. Want als je je gelden liquide wilt maken, dan kan de zakelijke hypotheek worden overgedragen aan een opvolgende investeerder. Al dat soort zaken geven mij een comfortabel gevoel.”

Interessant

Het zijn bizarre tijden. En juist nu vind ik Mogelijk interessant. Ik kan mijn liquiditeiten op de bank laten staan maar dan krijg ik 0% rente of ik moet zelfs rente betalen. Omdat ik niet wil interen, wil ik wel investeren. Ik heb zelf al voldoende vastgoed in bezit, aandelen vind ik nu  geen interessante optie. Mogelijk ontzorgt volledig en biedt op dit moment precies de juiste investeringsoplossing.”