Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Looptijden financiering van 1 of 2 jaar bij Mogelijk

“Kortstondig geld lenen of juist kortstondig investeren. Ook dat kan bij Mogelijk. We hebben investeerders in ons netwerk die liever kort investeren en er zijn veel ondernemers die op dit moment behoefte hebben aan extra liquiditeit. Die twee wensen hebben we samengebracht en dat heeft geleid tot financieringen met looptijden van 1 of 2 jaar”, vertelt Raymond Tekstra, Manager Zakelijke Hypotheken.

“Door de coronacrisis weten we dat er ook financieel gezonde bedrijven zijn die op dit moment te maken hebben met liquiditeitskrapte. De coronacrisis heeft ons bij Mogelijk aan het denken gezet hoe we deze ondernemingen tegemoet kunnen komen met een krediet om de crisis goed door te komen. Mogelijk heeft al ervaring in het aanbieden van kortstondige financieringen; wij passen dit bijvoorbeeld toe bij projectontwikkeling. Er zijn zelfs investeerders in ons netwerk die liever kort financieren in plaats van de standaard twintig jaar. Dit bracht ons op het idee het concept dat we bieden bij projectontwikkeling, ook breder toe te passen. Een ondernemer in bezit van onbelast onroerend goed, dus een pand dat vrij is van hypotheek, kan een hypotheek afsluiten met, indien gewenst, een korte looptijd van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Met de gelden die vrijkomen, kan de ondernemer dan de komende tijd overbruggen. Uiteraard geldt dit alleen voor ondernemingen die vóór deze crisis gezond waren en waarvan het vooruitzicht is dat zij hun bedrijf straks weer met succes kunnen voortzetten. Bovendien moet het onderpand voldoen aan onze kwaliteitscriteria. “We letten op zaken als courantheid, ligging, alternatieve aanwendbaarheid en de hoogte van de financiering ten opzichte van de waarde van het object”, licht Raymond toe.

Zowel investeerders als ondernemers servicen

Met het vastgoed als veilig onderpand, biedt de investering veel zekerheden voor de investeerder. “Als de ondernemer een kortstondige financiering wil, kijken we natuurlijk ook naar het rendement voor de investeerder. Op die manier is het voor investeerders interessant en we kunnen de ondernemer goed servicen. Het is een mooi voorbeeld van hoe wij als Mogelijk blijven denken in oplossingen voor zowel ondernemers als investeerders.”

Vraag naar en aanbod van liquiditeiten

“Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend trots ben op Mogelijk”, vervolgt Raymond. Ons team heeft in deze tijd een bijzondere veerkracht laten zien. En ik ben trots op het feit dat investeerders ook nú bereid zijn te investeren in ondernemersleningen. Het vertrouwen in ons model is dus groot. Feit is dat de vraag naar liquiditeit groot is maar het aanbod gelukkig ook.”

Chatten met Mogelijk

“Voor investeerders bieden we aantrekkelijke condities en veel zekerheid en dat is juist nu interessant. Wellicht wilt u als investeerder graag meer weten over de zekerheden die we bieden of over de kortstondige investeringsopties. U kunt ons uiteraard bellen of mailen, maar chatten via www.mogelijk.nl kan inmiddels ook. Wij staan u graag te woord”, besluit Raymond.