Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De 3 belangrijkste voordelen van investeren in zakelijke hypotheken!

Investeren in een zakelijke hypotheek biedt volop kansen. Accountmanager Miranda Landkroon-Wiegmans: “Als je kapitaal hebt opgebouwd, dan wil je minimaal kapitaalbehoud en liever nog groei. Investeren in zakelijke hypotheken is een heel veilig alternatief voor beleggen in aandelen of vastgoed.” Miranda somt drie belangrijke voordelen op van het investeren in zakelijke hypotheken bij Mogelijk.

1. Vast rendement waarop je kunt rekenen

“Op basis van zaken als de hoogte van de leensom, de staat van het object en de locatie, wordt bepaald wat de debiteur moet betalen. Bij ondernemershypotheken die één-op-één verstrekt worden door private investeerders, ligt het rendement gemiddeld tussen de 5 en 6,5%. En met kortere looptijden en ontwikkelfinancieringen kan dat rendement ook hoger zijn.”

2. Zekerheid en overname debiteurenrisico

“Wij krijgen de aanvraag binnen via onze online quickscan. Vervolgens gaan onze vastgoedspecialisten het pand beoordelen. Zij doen allerlei toetsen op het adres van het te financieren object om de waarde te verifiëren en bepalen zo de haalbare leensom voor het betreffende pand. Als dat bedrag voor de debiteur ook haalbaar is, gaan we verder in gesprek. Sluit de ondernemer de zakelijke hypotheek, dan hebben we een belangrijk aantal zekerheden ingebouwd voor de investeerder. Kan de ondernemer bijvoorbeeld onverhoopt niet aan de betalingsverplichtingen voldoen, dan nemen wij de betaling van rente en maandelijkse aflossing over. Alles bij Mogelijk is erop gericht dat de investeerder altijd zijn of haar geld terugkrijgt. Bovendien vragen wij van ondernemers een substantieel bedrag aan eigen inbreng. Deze ligt gemiddeld op 35%. Daarbij tekent de ondernemer bij het aangaan van de lening ‘in privé’ mee. Ook als de financiering plaatsvindt in de B.V. van de ondernemer, tekent de ondernemer mee. Dit geeft extra zekerheid en zorgt voor een grote mate van betrokkenheid van de ondernemer.”

3. Geen regelwerk en onderhoudsproblemen

“Vastgoed in bezit hebben brengt als belegger een hoop (regel)werk en issues met zich mee. Denk aan gepland onderhoud, het vinden van huurders en onverwachte reparaties. Als investeerder in zakelijke hypotheken heb je een vast rendement, zonder die rompslomp. Bovendien zorgt Mogelijk voor het totale administratieve proces. Je hebt er dus geen omkijken naar. Wel zo prettig!”