Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Investeren in een vakantiehuis op Curaçao

Investeren in een vakantiewoning op Curaçao is populair, weet Marcel Palsgraaf, accountmanager bij Mogelijk. Op zijn bureau komen steeds meer aanvragen voor financiering voor een vakantiehuis op Curaçao voor de verhuur aan toeristen. Als sportduiker kent Marcel de eilanden goed en als vastgoedspecialist kan hij beoordelen welke investeringen op Curaçao kansrijk zijn. “Is het een solide investering, dan financiert Mogelijk die graag”, vertelt hij.  

Rendement dankzij hoge bezettingsgraad

Marcel begrijpt de grote interesse voor investeringen in vakantiewoningen op Curaçao wel. “Het gaat goed met het toerisme op het eiland”, weet hij. “In corona-tijd zijn de eilanden redelijk open gebleven en je kunt er het hele jaar heerlijk vertoeven. De verhuurbaarheid van een vakantiewoning op Curaçao is daardoor erg goed, dat loopt zomaar op naar 80 of 90% bezetting tegen goede huurprijzen. Dat kan een aantrekkelijk rendement opleveren. ”

Investeren in vastgoed op Curaçao met de vastgoedhypotheek van Mogelijk

Maarten Rövekamp, partner bij Mogelijk en zelf groot liefhebber van zowel verblijven als investeren in de Cariben, onderschrijft deze analyse van Marcel en vult aan: “Vooral de hoogwaardige bebouwing aan de kust biedt kansen. Denk aan het gebied rond Jan Thiel, Blauwbaai en Mambo Beach. We verwelkomen dan ook graag Nederlandse ondernemers die hun vastgoedportefeuille op Curaçao willen uitbreiden. Van appartement tot huis of villa: voor iedere belegger is wel een geschikte investering te vinden.”

Vraag naar vakantiewoningen op Curaçao

Omdat het goed gaat met het toerisme op Curaçao is de vraag naar vakantiewoningen gestegen. “De prijzen lopen aardig op”, weet Marcel. “Je zult als vastgoedbelegger dus goed moeten nagaan wat iets waard is en je laten adviseren door een lokale makelaar.” Bij een aanvraag voor een vastgoedhypotheek voor een vakantiewoning op Curaçao kijkt Mogelijk uiteraard kritisch mee naar de waarde en het mogelijke rendement van de investering.

De vakantiewoning op Curaçao verhuren

Zoals gezegd, is de vraag naar vakantiewoningen op Curaçao momenteel hoog en is het mogelijk om jaarrond een hoge bezettingsgraad te behalen. Maar hoe regel je dat allemaal vanuit Nederland? Marcel weet dat dat voor de meeste professionele vastgoedbeleggers geen probleem is. “Op de eilanden lopen veel Nederlanders rond die verhuur van vakantiewoningen verzorgen. Het is niet moeilijk een betrouwbare partner daarvoor te vinden. Deze kan vaak ook helpen bij het beheer zoals de schoonmaak en het onderhoud.”

Investeren op Curaçao met het unieke financieringsaanbod van Mogelijk

Met een vastgoedhypotheek kan Mogelijk recreatiewoningen financieren die bestemd zijn voor de verhuur op Curaçao en Bonaire. Als het vastgoed voor het grootste deel van de tijd bestemd is voor verhuur en dit via een professioneel verhuurkantoor gebeurt, kan Mogelijk het financieren. Mogelijk biedt hiervoor financiering vanaf €100.000 tot €500.000.

Voor een hypotheek op een vakantiewoning op Curaçao en Bonaire gelden de volgende voorwaarden:

  • Rente vanaf 5,49% voor 5 jaar rentevast
  • LTV tot 60% van de marktwaarde
  • Looptijd van 10 jaar
  • Altijd boetevrij geheel of extra aflossen

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.