Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Het pand van een bekende financieren? Regel het professioneel en goed bij Mogelijk

Stel dat u een familielid, vriend of kennis geld gaat lenen voor de aankoop van een pand. U maakt hier uiteraard goede afspraken over. Dat is voor u beiden belangrijk want een zakelijke overeenkomst moet los staan van de persoonlijke relatie. Houdt u zaken en privé graag goed gescheiden, dan biedt Mogelijk Bring Your Own uitkomst. Van het opstellen van de hypotheekakte, het passeren bij de notaris, tot aan het verstrekken van maand- en jaaropgaves, de automatische incasso én een overname van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing; Mogelijk neemt u alle zorg uit handen zodat u gewoon koffie met elkaar kunt blijven drinken zonder dat het  onderwerp financiën op tafel ligt (of in de lucht hangt).

Waarom Mogelijk?

Het samenbrengen van vraag en aanbod, dat doet Mogelijk al ruim zeven jaar. Wij brengen investeerders en ondernemers samen in om zakelijk vastgoed te financieren. Maar wat als u de ondernemer al hebt gevonden die u wilt financieren of u heeft als ondernemer uw investeerder al gevonden. Dan heeft u Mogelijk toch niet nodig?

Een hypotheekakte is in principe zo geregeld en de notaris om deze te laten passeren is ook zo gevonden… Maar let op, dan begint het pas.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Naast de hypotheekakte en leningovereenkomst die moet passeren bij de notaris, dient er ook een leningadministratie gevoerd te worden. U wilt inzicht houden in de betalingen en er is jaarlijks een jaaropgave nodig met het saldo van de uitstaande leensom en de betaalde rente. Die jaaropgave heeft u nodig voor uw jaarrekening of IB aangifte, mét het saldo van de uitstaande leensom en een specificatie van de betaalde rente. Dat verzorgt Mogelijk voor u. Er is nog meer. Want wat als er onverhoopt brand uitbreekt en de ondernemer heeft de opstalverzekering niet betaald. Het is dan bijzonder prettig dat Mogelijk een secundaire opstalverzekering heeft die schade afdekt. Bovenal is het uitbesteden van de financiering belangrijk voor het behoud van de relatie. Want wat gebeurt er als er problemen ontstaan en plots de betalingen van de rente en aflossing staken. Dan moet u dus gaan aankloppen met de vraag wanneer u uw geld mag verwachten. In het ergste geval kunt u het pand zelf gaan executeren. Daar zit niemand op te wachten. Bij Mogelijk komen wij dagelijks ons bed uit om alles rondom een financiering goed te regelen. Dat is wat we doen en waar we goed in zijn.

Klik hier om een uitlegvideo van Bring Your Own te bekijken.

''Er is niets mooier dan een ondernemer die verder kan met zijn bedrijf omdat hij een investeerder heeft gevonden voor zijn droompand. Geweldig als dat door ons platform komt maar minstens even mooi als het setje elkaar al gevonden heeft.''

Uw relatie blijft een fijne relatie door Mogelijk

Een deel van het werk van Mogelijk zit in het samenbrengen van de twee partijen. Wanneer de ‘match’ al is gemaakt, dan kan er sneller gehandeld worden. Dat merkt u in de kosten. Voor een Bring Your Own financiering is de bemiddelingsvergoeding voor de investeerder 0% (normaal 2%) en de afsluitprovisie van de ondernemer is 1,00% (normaal 2,95%) over de leensom. Daarvoor doen wij alle wettelijke en financiële checks, leveren we de concepten voor de leningovereenkomst en hypotheekakte en regelen we uiteraard alles rondom het passeren. Voor de maandelijkse administratie en incassering die Mogelijk verzorgt betaalt de ondernemer 0,375% ex. btw per jaar over de initiële leensom. Voor het overnemen van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing (Mogelijk neemt deze kosten in geheel over, tot en met eventuele executie) en de secundaire opstalverzekering betaalt de investeerder 0,5% per jaar ex. btw over de uitstaande leensom.

In een overzicht:

 Voor de ondernemer (geldnemer):  Voor de investeerder:
 Afsluitprovisie: eenmalig 1%   (normaal 2,95%)  Bemiddelingsvergoeding: eenmalig 0% (normaal 2%)
 Leningadministratie: 0,375% ex. btw   per jaar over initiële leensom  Overnemen debiteurenrisico over de maandelijkse rente   en aflossing: 0,5% ex. btw per jaar over uitstaande leensom   (Mogelijk Plus)

Dus, is er iemand die u graag wilt helpen bij de aankoop van een pand om zijn of haar ondernemersdroom waar te maken? Doen! Maar zorg dat het allemaal goed geregeld is.

Doe hier de quickscan en vermeld daarbij in het opmerkingenveld BRING YOUR OWN, wij nemen dan binnen 48 uur contact op. We staan met plezier voor u klaar.