Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Groeiende belangstelling voor Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds onder vastgoedbeleggers

“We staan in contact met vastgoedbeleggers, ontwikkelaars en spreken ook regelmatig andere financieringspartijen. De markt is volop in beweging en sommige vastgoedbeleggers overwegen hun portefeuille te gaan verkopen. Door de fiscale veranderingen en waardedaling, zien zij hun inkomsten afbrokkelen. Verkoop is soms de betere optie. Vastgoedbeleggers kiezen steeds vaker voor beleggen in zakelijke hypotheken, bij Mogelijk kan dat één-op-één of binnen het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Dit  blijkt een goed alternatief voor beleggen in vastgoed”, vertelt fondsmanager van Mogelijk Miranda Landkroon-Wiegmans. 

“Het zijn best onrustige tijden voor beleggers”, stelt Miranda. “Vastgoed als belegging levert niet altijd meer voldoende op en daardoor groeit het aantal vastgoedbeleggers dat hun portefeuille verkoopt. Vervolgens zoeken deze beleggers naar mogelijkheden hun kapitaal aan het werk te zetten. Als je je zorgvuldig opgebouwde kapitaal op een stabiele manier wilt laten renderen, dan biedt het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds uitkomst. In tegenstelling tot een traditioneel vastgoedfonds, kopen wij zelf geen vastgoed aan. Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is een vastgoedfinancieringsfonds. Vanuit het fonds financieren we een gevarieerde mix aan hoogwaardig en kwalitatief vastgoed van ondernemers. Het rendement van het fonds is niet afhankelijk van de waardestijging of waardevermindering van het onderliggende onderpand. Dat maakt beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een stabiele manier van fondsbeleggen.” 

Behoudend financieren tot 65% LTV 

“Natuurlijk krijgen we vanwege de marktsituatie behoorlijk wat vragen over de financieringen die wij verstrekken terwijl de waarde van onroerend goed kleiner wordt. Wij kunnen beleggers daarin geruststellen: Mogelijk financiert een mix van objecten en we zijn daarbij heel behoudend. Zo worden vanuit het fonds diverse objecten gefinancierd tot 65% van de waarde (LTV) en de ondernemer tekent in privé mee. Daarbij is er sprake van het recht van eerste hypotheek. Stel dat alles misgaat, dan kunnen wij in het uiterste geval overgaan tot uitwinning. Het pand wordt dan geveild. Mocht het onroerend goed zodanig in waarde gedaald zijn, dat het onder de leensom uitkomt dan kunnen we door de betrokkenheid van de ondernemer in privé bekijken of het restant van de leensom te verhalen is op de ondernemer. De uitstaande leensom vloeit vanwege het recht van eerste hypotheek terug in het fonds en daarvan wordt dan een vervangende financiering verstrekt. Juist in tijden waarin de markt onder druk staat, is Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een interessante beleggingsoptie.” 

Lancering fonds VI 

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds VI wordt eind augustus officieel gelanceerd. We kunnen u echter nu al laten weten dat voor dit fonds een geprognosticeerd rendement van 6,5% gaat gelden met een looptijd van vijf jaar. Snelle inschrijvers worden beloond met een korting op de instapvergoeding. U kunt zich hier al vrijblijvend aanmelden. Ons fondsteam neemt contact met u op en staat klaar om ondersteuning te bieden bij de inschrijvingen. U bent uiteraard ook van harte welkom op een van onze kennissessies (bijvoorbeeld tijdens de Museumplein Polo in Amsterdam). Wij leggen dan meer uit over de structuur van het fonds en hoe we de objecten selecteren.