Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Gedegen beoordeling vastgoed aan de basis van elke financiering

‘Het vastgoed moet het doen’, dat is een gevleugelde uitspraak binnen Mogelijk. Logisch, want met de gelden van investeerders worden de zakelijke hypotheken van ondernemers gefinancierd. Dit kan een één-op-één investering zijn of een belegging in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Het vastgoed dient altijd als onderpand en op de investering rust het recht van eerste hypotheek. Alle reden dus om het vastgoed vooraf grondig te beoordelen. Een team van vastgoedspecialisten is hier dagelijks bij betrokken.

“Voordat er daadwerkelijk ‘ja’ wordt gezegd tegen de financieringsaanvraag gaat er een zorgvuldig beoordelingsproces aan vooraf. De beoordelingen van Mogelijk bestaan uit een aantal filters op elkaar waarvan de maasbreedte steeds nauwer wordt. Alleen zo kan het onroerend goed een solide zekerheid vormen voor de zakelijke hypotheek”, vertelt Jan Gaasenbeek. Hij is een van de acht vastgoedspecialisten bij Mogelijk en heeft ruim 30 jaar ervaring in de vastgoed- en beleggingswereld.

Standaard controles en afwijkingen vaststellen

Financieringsaanvragen komen binnen bij de vastgoedspecialisten. “Wij gaan na of het om een zakelijk object gaat. Is dat het geval, dan bekijken we de waarde ten opzichte van de gewenste leensom, de courantheid, de ligging, de kwaliteit van het object en de alternatieve aanwendbaarheid. Bij onze beoordeling maken we gebruik van openbare bronnen zoals het WOZ-loket, BAG en het Kadaster. Ook analyseren we, als deze beschikbaar en recent is, het taxatierapport. Alle feitelijke bronnen zijn van belang, maar onze eigen vastgoedkennis en inzicht spelen een zeer prominente rol bij de beoordeling. We letten ook op afwijkende elementen. We vergelijken de kadastrale kaart met foto’s, de aangegeven grootte van het perceel en gaan na of er bijvoorbeeld sprake is van erfdienstbaarheid.”

Meer-ogen principe

“Naast alle feiten over het object, de ligging en bereikbaarheid analyseren we ook de koopsom, WOZ-, taxatie- en marktwaarde. Uiteindelijk moeten we natuurlijk komen tot de reële waarde. Op het moment dat wij als vastgoedspecialisten vinden dat het object, de loan-to-value en de aanvraag voldoen, brengen we een eerste voorstel uit naar de klant of intermediair. Is de klant enthousiast, dan kan er een afspraak gemaakt worden met de accountmanager. De accountmanager maakt kennis met de klant en spreekt alles goed door, zo wordt de beoordeling steeds fijnmaziger. Is het gesprek positief, dan ontvangt de klant een offerte.” Tekent de klant, dan wordt de aanvraag omgezet in een financieringsvoorstel voor een één-op-één financiering of de post wordt opgenomen in het fonds.

Risico-arme belegging

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is een behoudende vorm van fondsbeleggen. De portefeuille telt een variatie van soorten objecten, verspreid door heel Nederland. Vanuit één fonds wordt een veelvouw aan objecten gefinancierd. “Er is sprake van een verwaterd risico omdat de portefeuille uit tientallen zakelijke hypotheken bestaat met een relatief lage loan-to-value. Mocht er onverhoopt sprake zijn van executie, dan vloeit de opbrengst terug in het fonds en wordt er een nieuwe belegging gezocht. Al met al is beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds risico-arm”, besluit Jan.

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds IV geopend voor inschrijving

  • Inleg vanaf € 100.000,-
  • Aantrekkelijk rendement van 6%
  • Belegging ligt voor vijf jaar vast
  • Het recht van eerste hypotheek op gehele portefeuille
  • Rendement wordt maandelijks uitgekeerd
  • Het behoudende alternatief voor beleggen in een vastgoedfonds

Direct deelnemen of meer informatie?

Wilt u nu direct deelnemen aan Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds IV? De inschrijving is geopend. Wilt u meer weten? U bent van harte welkom op een van onze kennissessies. Klik hier voor de aankomende data.