Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Financieren van zakelijk vastgoed makkelijk, toegankelijk en dus Mogelijk

Ervaringsdeskundigen. Zo zou je de oprichters van zakelijk-vastgoedfinancier Mogelijk kunnen noemen. Want toen ze in 2014 en 2015 aan den lijve ondervonden dat grootbanken onder invloed van de kredietcrisis steeds minder bereid waren om zakelijk vastgoed te financieren, besloten ze om de kansen te grijpen die daardoor ontstonden. Precies vijf jaar na de start, in maart 2016, maken Maarten Rövekamp (projectontwikkelaar/partner) en Dirk Jan van der Hoede (directeur BTL & Institutional Investors) de balans op. “Ook bouwers en projectontwikkelaars kloppen steeds vaker met succes bij ons aan.”

Door de coronacrisis zou je bijna vergeten dat de Nederlandse economie vijf, zes jaar geleden nog steeds worstelde met de naweeën van de kredietcrisis. In het Mogelijk-kantoor in Breukelen weet Maarten Rövekamp het nog als de dag van gisteren. “Ik was al twintig jaar projectontwikkelaar, gespecialiseerd in bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerreinen.
Bij een project in Bodegraven dreigden we plotseling met zes units te blijven zitten, omdat ondernemers de financiering ervan niet meer rond kregen. Onder invloed van de kredietcrisis en de nieuwe regels en eisen die eruit voortvloeiden, bleken de grootbanken zich terug te trekken uit het MKB en het zakelijk vastgoed.”

Volledige artikel lezen

Dit artikel is eerder door Cobouw gedeeld.