Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Een tweede huis in het buitenland, rendeert dat nog?

Voor de één is het een kwestie van een beetje extra luxe, de ander ziet het vooral als een slimme belegging. Een tweede huis in het buitenland blijkt nog steeds populair.

Deze aflevering in het kort:

⇨ Een tweede huis over de grens
⇨ De Second Home Beurs in Utrecht
⇨ Maarten de Gruyter was op de Mipim

Een appartementje aan de Spaanse kust. Een villa op het Franse platteland. Of een woning niet ver van een skipiste in Oostenrijk. Een tweede huis over de grens heb je in allerlei smaken. Maar los van de luxe, rendeert zo’n investeringen eigenlijk nog? Die vraag stellen we aan Peter Antonissen van Sparcs Leasure Development. Dat bedrijf ontwikkelt vakantiehuizen in het buitenland, van Portugal tot Tjechië. 

Second Home Beurs

Sparcs is één van de standhouders op de Second Home Beurs in Utrecht, die deze week weer wordt georganiseerd. Duizenden Nederlanders komen hiernaartoe, om zich te laten voorlichten over een tweede woning in het buitenland. De groep geïnteresseerden is volgens Antonissen grofweg te verdelen in drie groepen: mensen die er vaak bivakkeren, mensen die het deels willen verhuren en mensen die echt voor het rendement gaan. Dat bungelt volgens hem meestal rond de 5 procent, iets wat overigens ook afhangt van de hoeveelheid dagen waarop je er zelf wilt bivakkeren.

De Mipim

Maarten de Gruyter is op de Mipim geweest, in Cannes. Hij proefde er iets meer enthousiasme dan vorig jaar. Wel hekelt hij de afwezigheid van Nederlandse steden, die tijdens deze editie niet vertegenwoordigd waren in een Holland Metropole-stand. Maarten sprak er met diverse vastgoedprofessionals over het Nederlandse investeringsklimaat. Zijn belangrijkste vraag: hoe krijgen we de buitenlandse beleggers weer terug naar Nederland?

Luister de aflevering